Duminica 22 Decembrie

Bordurile au apărut și pe Dealul Feleacului. Șoferii cred că sunt un pericol pentru trafic - FOTO

 

Celebrele deja borduri montate pe DN 1, drumul național Cluj-Napoca - Turda, și-au făcut apariția și pe Dealul Feleacului. 

 

Practic sensurile de mers sunt despărțite prin montarea bordurilor. 

 

Până acum, pe lângă șoferii care și-au exprimat nemulțumirea, primărița din Tureni, Dana Mănăilă, a fost singura oficialitate care s-a sesizat.

 

Primărița a sunat la CNADNR după Paște, pentru a opri lucrările, mai ales că pe DN1 au început să se producă accident, după montarea bordurilor pe mijlocul drumului.

 

Dana Mănăilă l-a sunat pe unul dintre directorii CNADNR, Cristian Andrei, dar acesta a refuzat să stea de vorbă cu ea.

 

Primărița a trimis o scrisoare Companiei de drumuri, în care solicita sistarea lucrărilor, motivând că benzile de circulaţie, în urma bordurării, nu mai au lăţimea prevăzută de lege, respectiv 3,5 m, ci au doar 3 m, că bordurile ar trebui montate pe lateral, întrucât nu există trotuare, iar inutilitatea montării bordurilor pe mijlocul şoselei este evidentă. De asemenea, a mai anexat scrisorii poze cu accidentele produse în Tureni într-un timp scurt, scrie ziarul21.ro.

 

După ce au trecut 30 de zile de la scrisoare, Dana Mănăilă l-a sunat din nou pe Cristian Andrei, care a promis că va trimite un control.

 

Pentru că nimic nu s-a făcut, în 15 iunie s-a dus la București, direct la cabinetul directorului Cristian Andrei. Acesta a motivat inițial că vorbește la telefon, iar apoi secretara a spus că a plecat din birou, relatează publicația.

 

Dana Mănăilă a stabilit, într-un târziu, o întâlnire cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor. A doua zi s-a prezentat la Ministerul Transporturilor, dar secretarul de stat era în șecință. Portarul i-a cerut să plece, dar primărița din Tureni a făcut scandal, chiar dacă a fost amenințată cu poliția. 

 

Înverşunarea femeii a dat roade, întrucât a fost primită de către secretarul de stat. Acesta, împreună cu alţi ”şefi” au ascultat păsul femeii venită de la 500 de km, tocmai din Tureni, jud. Cluj să apere viaţa celor 3000 de oameni pe care-i are comuna, plus viaţa celor care o tranzitează.

 

După ce au ascultat, sugestia lor a fost că trebuie făcute două sensuri giratorii, numai că trebuie să spună primăriţa unde.

 

În București, unde au avut loc mai multe accidentedin cauza acestor borduri, CNADNR se gândește să le înlocuiască cu stalpi legati intre ei de corzi metalice, o solutie folosita in Suedia.

Comentarii Facebook