Miercuri 18 Septembrie

Braconaj piscicol pe râul Someșul Cald! Șase tineri au fost prinși de polițiștii clujeni în timp ce pescuiau ilegal


Șase tineri, cu vârste între 18 și 28 de ani, au fost prinși de polițiștii clujeni în timp ce pescuiau ilegal pe râul Someșul Cald și pârâul Valea Fericirii din comuna Mărgău. 

Potrivit IPJ Cluj, tinerii foloseau o plasă specială cu dimensiuni de 1.5 m/2.5m. 

Atât plasa respectivă, cât și 37 de bucăți de pește din specia păstrăv, lipan și boiștean, au fost ridicate de polițiști, fiind predate reprezentantului Ocolului Silvic Beliș.

La data de 10 august a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați prin apel 112 cu privire la activități de braconaj piscicol, comise de un grup de persoane în localitatea Doda Pilii comuna Mărgău.

Polițiștii s-au deplasat în locația indicată, unde au identificat 6 tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, care, conform verificărilor preliminare, au desfășurat activități de braconaj piscicol pe râul Someșul Cald și pârâul Valea Fericirii, utilizând o plasă specială cu dimensiuni de 1.5 m/2.5m.”, au informat reprezentanții IPJ Cluj. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de pescuitul cu japca, cu ostia, cu sulița, țepoaica sau cu orice alte unelte sau scule neautorizate, prin greblare sau harponare.


Comentarii Facebook