Bucătarul cu stea Michelin și-a deschis restaurantul în Cluj: „O astfel de stea Michelin ar putea fi obținută și la Cluj-Napoca”
Primul bucătar român, care a obținut o stea Michelin, și-a deschis restaurant la Cluj-Napoca. Aici pot fi savurate preparate internaționale. Bogdan Dănilă a lucrat în câteva dintre restaurantele de top din lume, iar după 20 de ani de muncă a reușit să obțină prestigioasa distincție.
Restaurant cu stea Michelin la Cluj
„Primele 4-5 luni la spălat de vase, la curățat de cartofi, toate muncile de jos, unde, bineînțeles, trebuiau ei să te flirteze, să vadă dacă ai atitudine pozitivă ca să lucrezi în bucătărie de top”, a declarat acesta, conform Antena 3.
Bogdan a lucrat numai la restaurante cu 2 și 3 stele Michelin și a făcut parte din echipe care au obținut alte stele. Apogeul a venit când a fost trimis la New York ca chef.
„Pe moment, când mi-a fost acordată distincția la Clock Tower din New York nu am realizat. Am fost mândru că am realizat așa ceva pentru România sau pentru Europa de Est”, a povestit Bogdan Dănilă.
Ghidul Michelin este foarte strict și chefii trebuie să fie pregătiți constant pentru că niciodată nu se știe când vin inspectorii. Totuși, Bogdan are încredere că o astfel de stea Michelin ar putea fi obținută și la Cluj-Napoca, pentru că restaurantul deschis de el respectă rigorile ghidului Michelin.
Colegii din bucătărie sunt foarte încântați că au ocazia să învețe de la un astfel de bucătar.
Printre mentorii lui Bogdan Dănilă s-a numărat și celebrul chef Gordon Ramsay.
7 Comentarii
Și fix la Cluj s-a hotărât și asta să-și deschidă restaurant că aici sunt mai multi fraier cu bani care să-i mănânce laturile Michelin super scumpe! Un pupincurișt și asta.
@Basme: Nu te pune nimeni sa mergi la restaurantul lui sa mananci, daca nu iti convin preturile. Ce te f*** pe tine grija ce fac altii si daca sunt, sau nu, dispusi sa plateasca pentru un meniu la restaurant Michelin?
@ :
@Basme: In primul rand trebuie sa intelegi ce inseamna pentru un Chef aceasta stea Michelin si cat de greu se munceste pentru a o obtine,dar probabil nu ai cultura ca sa ajungi la acest gen de informatii,ca pe Antena(indiferent care numar) nu se promoveaza astfel de oameni.
Pana una alta,pofta buna la o Shawarma cu de toate,ca-i mai buna decat toate…”laturile”… Citeste mai departe
Ce tare ni se rupe noua de mushelinu asta! Sunt oameni pe care daca nu ii baga nime in sama, ies ei singuri, ca paduchele pe frunte!
Si unde e totusi restaurantul asta? Au meniul zilei Michelin?
"trebuiau sa te flirteze"? Deci asa se poate ajunge mare, flirtand cu sefii?