Duminica 22 Decembrie

Cadavru mancat de sobolani la morga Institutului de Gastroenterologie Cluj!


Un cadavru a fost mancat de sobolani la morga Institutului de Gastroenterologie "Octavian Fodor", iar angajatii au incercat sa dreaga busuiocul si i-au cusut mortului o bucata de piele peste zona afectata.

Familia in cauza a dat in judecata Institutul si, dupa trei ani de judecata, a primit despagubiri in valoare de 10.000 de lei din partea unitatii sanitare.

Cazul s-a petrecut in 2008 la morga Institutului de Gastroenterologie "Octavian Fodor". Trupul neinsufletit al lui Nicolae Popa a fost dus la morga spitalului unde a si decedat. Familia acestuia a constatat ca ochiul drept i-a fost mancat de sobolani in momentul in care au vrut sa faca pregatirile pentru inmormantare.

Fiul acestuia, Calin Popa, povesteste ca este socat si acum de cele intamplate si ca, in momentul in care a ajuns la morga, fata tatalui sau era sfartecata de sobolani. Unul dintre angajatii spitalului a incercat sa dreaga busuiocul si i-a cusul mortului o bucata pe piele peste orbita.

"Am avut socul vietii mele. Nici acum nu cred ca este adevarat si am in continuare cosmaruri noaptea. Suntem mai rau ca in Evul Mediu cand doar atunci mai puteai auzi de oameni mancati de sobolani. Cand l-am intrebat pe medicul sef de la morga si pe autopsier cum il vom putea expune pe tata la slujba de inmormantare, mi-au raspuns in batojocura ca ii putem pune ochelari de soare", a povestit Calin Popa.

"Am constatat cu stupoare ca prezenta urme de muscaturi, respectiv pleoapa dreapta si portiunea anterioara globului ocular drept erau distruse, smulse. Dupa asta, autopsierul Dumitru Gheban a incercat sa cosmetizeze cadavrul si a prelevat bucati de tesut din alta parte a corpului. Imaginea nou creata de acesta a fost una de cosmar, greu de descris in cuvinte", a mai spus Popa.

Barbatul a dat in judecata unitatea sanitara si a cerut pedepsirea celor vinovati si acordarea unor despagubiri. Reprezentantii spitalului au sustinut in instanta ca cele intamplate nu puteau fi anticipate si ca a fost un moment de "neatentie".

"Accidentul s-a produs din cauza unui animal rozator, iar asistentul care a efectuat serviciul de garda, Gheban Dumitru, a realizat cosmetizarea cadavrului pentru a nu-l prezenta intr-o asemenea stare familiei. Asistentul Gheban a efectuat cosmetizarea din motive umanitare pentru a nu prezenta cadavrul astfel familiei", a sustinut in instanta conducerea Institutului.

Familia a Popa a castig procesul in 2010 si instanta a dispus plata unor daune morale de 10.000 de lei. "Raportat la locatia in care se gaseste, spitalul putea in mod rezonabil sa prevada posibilitatea patrunderii unor rozatoare in incinta sa, cu atat mai mult cu cat, inca din 2003, s-a constatat aceasta problema", au sustinut in sentinta judecatorii clujeni.

Plata daunelor s-a facut, insa, cu intarziere si numai dupa ce a fost contactat un executor judecatoresc.

Comentarii Facebook