Câinii și pisicile din Cluj-Napoca vor fi sterilizate în mod gratuit! Pot beneficia animalele din adăposturi, dar și cele care au stăpân


Autoritățile locale lansează un program prin care încearcă să prevină înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor.

Astfel, Primăria Cluj-Napoca demarează un program multianual prin care va acoperi costurile de sterilizare și castrare a pisicilor și câinilor, lucru care ar ajuta la reducerea numărul de animale fără stăpân din municipiu.

Concret, conform proiectului supus dezbaterii, costurile pentru sterilizarea câinilor și pisicilor de rasă comună și a metișilor acestora, cu stapân domiciliat în municipiu vor fi subvenționate din bugetul local. 

Costurile de sterilizare care vor fi acoperite de autorități sunt:

  •  350 lei/câine mascul T.V.A inclus;
  • 400 lei/câine femela T.V.A inclus;
  • 300 lei/pisică mascul T.V.A inclus;
  • 350 lei/pisică femelă T.V.A inclus;

„Primăria municipiului Cluj-Napoca promovează un program multianual de sterilizare şi castrare a câinilor şi pisicilor cu şi fără stăpân. Costurile unui asemenea program sunt acoperite de către primăria municipiului Cluj-Napoca. Scopul acestui program este acela de a preveni înmulţirea necontrolată a câinilor şi pisicilor, reducând astfel numărul animalelor fără stăpân din municipiul Cluj-Napoca(...)

Proiectul de hotărâre se află în consultare publică şi va fi supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local într-o viitoare şedinţă”, a declarat edilul Emil Boc.

Comentarii Facebook