Duminica 15 Septembrie

Călătorii din Cluj, scandalizați de comportamentul agresiv al pasagerilor pe ruta M26! Polițiștii locali cu ce se ocupă? „E inadmisibil să închidem ochii”


Clujenii nu se mai simt în siguranță să circule cu transportul public din cauza persoanelor agresive care înjură, scuipă și lasă mizerie în urma lor. Unii călători au observat o creștere a acestor cazuri în ultimul an, mai ales pe ruta M26 Florești-Cluj. 

Polițiștii locali ar trebui să fie cu ochii pe călători mai ales în cazul liniilor cu problemă ca să-i amendeze pe cei care nu păstrează curățenia sau au un comportament necivilizat. În caz contrar, nu e de mirare că oamenii preferă să meargă la serviciu cu mașina personală și constant în oraș e un trafic infernal. 

„În weekend am asistat la o situație neplăcută în transportul public și aș fi curioasă ce părere aveți/ ce soluții ar trebui implementate/ ce am putea face noi, comunitatea.

Din 2021 circul regulat pe ruta M26 (Florești-Cluj). Dincolo de a fi nu știu ce om sensibil, în ultimul an am observat tot mai mulți oameni dubioși, mizerie, aruncat de gunoaie, muzică dată la volum mare, vorbit necenzurat în gura mare, stat cu picioarele pe scaun. Duminică m-a scandalizat un bărbat care înjura de numa, vorbea singur, a scuipat pe jos de două ori și și-a urcat picioarele pe scaun unde ulterior se așează călătorii. Bănuiesc că era alcoolizat. Am simțit extrem de multă furie văzând un asemenea comportament mizerabil și în același timp multă neputință, fiindcă nu am făcut nimic, tolerând așa ceva. Sincer, nu am zis nimic din frică, fiindcă e posibil ca persoana în cauză să fie și agresivă.

Am trimis o sesizare detaliată la CTP în speranța (deșartă?) că vor gândi un sistem în care să ne simțim în siguranță în mijloacele de transport public - că tot ne încurajează autoritățile să-l folosim; iar ceea ce zic poate fi verificat pe camerele de supraveghere din autobuz.

Ideea e că am simțit un gust amar amestecat cu dezgust, fiindcă trebuie să tolerăm acest fel de comportamente. Plus neputință, fiindcă nu știi la cine să apelezi. Cred că aceste comportamente trebuie sancționate. Sau ar trebui implementat ceva care ar preveni asemenea situații. Știu că nu e simplu, dar e inadmisibil să tot închidem ochii la tot felul mizerii care ne fac să nu mai fim în siguranță și liniște în spațiile publice”, a relatat un clujean. 

În ultima perioadă numărul reclamațiilor de acest tip a crescut. CTP nu poate menţine curăţenia și ordinea în autobuze dacă unii pasageri mănâncă seminţe, ascultă manele cu volumul la maxim sau vorbesc necenzurat. 

Comentarii Facebook