Vineri 22 Noiembrie

Calin Stoia, trimis in judecata pentru ca a cerut 100.000 de euro spaga din fonduri guvernamentale


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Cluj l-au trimis in judecata pe omul de afaceri Calin Stoia, arestat in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, alaturi de primarul suspendat Sorin Apostu.

"La data de 28 august 2011, inculpatul Stoia Calin Mihai a lasat sa se creada fata de un denuntator ca are influenta, prin intermediul unor persoane, asupra unor functionari publici cu atributii de decizie in cadrul Guvernului Romaniei pe care ii poate determina sa aprobe alocarea prin hotarare de Guvern a unei sume de bani pentru Primaria comunei Ionesti, judetul Valcea, provenite din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2011. Demersul denuntatorului s-a realizat in numele reprezentantilor unei societati comerciale care erau interesati in decontarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate in perioada 2008 - 2009. Inculpatul Stoia Calin Mihai i-a comunicat denuntatorului ca va interveni doar daca persoanele care urmau sa faca demersuri pe langa functionarii publici in cauza vor primi 100.000 de euro, adica 10% din valoarea totala a sumei solicitate", precizeaza procurorii DNA Cluj.

Primaria comunei Ionesti, judetul Valcea, nu a primit in anii 2010 si 2011 sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

La data de 11 noiembrie 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile a lui Calin Stoia in dosarul in care mai este cercetat si primarul interimar Apostu Sorin.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

 

Calin Stoia, acuzat in dosarul "Mita la primar", este un mare "crai" Galerie FOTO

 

Procurorii DNA fac referire la o discutie purtata in perioada 25 - 28 august 2011 cu un om de afaceri din judetul Arges.


"S.C.M.: Hai zi cumetre.
B.: Fii atent cum e treaba, deci e totul OK, legal, frumos, e adresa facuta de prefect presedintelui Consiliului Judetean, intelegi? E lucrarea din 2009 la niste drumuri, cand au fost calamitatile alea, intelegi?
S.C.M.: Da.
B.: Si de, oamenii au un milion de euro  de recuperat, si acuma, in prima transa, e facut scrisoarea de astia, ti-am zis...
S.C.M.: De firma care o facut lucrarile?
B.: Da, dar pe primarie, e facuta adresa pe primaria respectiva. 
S.C.M.: Deci primaria o avut contract, firma respectiva cu primaria.
B.: Da, deci nu apare firma, stii? Doar primaria apare.
S.C.M.: Am inteles.
B.: Intelegi? Si in prima transa ar fi vrut 500.000 euro, 540.000...
S.C.M.: Stai putin, e foarte important cine trebuie sa plateasca banii astia. Primaria care trebuie sa-i primeasca de unde?
B.: De la Guvern.
S.C.M.: De la Guvern ce? De la Fondul de rezerva?
B.: Da, Fondul de rezerva.
S.C.M.: Ala-i la dispozitia primului ministru.
B.: Da, pai asta ti-am zis, ca ala merge...
S.C.M.: Si de ce nu-i da?
B.: Pai se face o lista acuma, ca de aia e urgenta, cica se face o lista acuma in care sa se dea la mai multi si stii cum e, care intra pe lista. Asta ne trebuie.

Citeste mai jos intreaga interceptare...

Interceptarile din dosarul "Mita la Apostu" duc si la Emil Boc. Premierul este supranumit "number one"

Comentarii Facebook