Canalizarea Clujului, în colaps, după 15 minute de ploaie: apa până la glezne, guri de canal ridicate încât nu intră apa în ele- VIDEO


De ce nu se face nimic cu zona aceasta? Intersecția dintre Fabricii și București, absolut ghetou al Clujului inundată la fiecare ploaie

La fiecare ploaie ceva mai mare, sistemul de canalizare al Clujul pare depășit. Intersecția dintre străzile Fabricii și București din Cluj-Napoca este un exemplu edificator în acest sens. Deși este una dintre cele mai circulate intersecții, starea de degradare a acestei zone este alarmantă, comparată de locuitori cu o zonă din Mumbai.

Un videoclip realizat de un localnic arată situația cu care se confruntă zilnic cetățenii. Imaginile surprind apa stagnantă până la glezne, gurile de canal ridicate peste nivelul străzii, astfel încât apa nu poate intra în ele, în urma ploilor căzute și lipsa aproape totală a copacilor pe trotuare.

inundatii cluj 3.png


”De ce nu se face ceva cu zona asta (intersectia dintre Fabricii si Bucuresti) absolut ghetou a Clujului? E una dintre cele mai circulate intersectii si totusi arată ca o zonă din Mumbai. Apa până la glezne, guri de canal ridicate peste nivelul străzii, astfel încât nu intră apa în ele, aproape 0 copaci pe trotuar, oameni care se adăpostesc sub 50cm de refugiu (pe partea opusă a strazii), trotuar arhiplin de mașini și aproximativ 20 de săli de păcănele pe o rază de 200m”, se întreabă clujeanul care a realizat video-ul.

Situația este agravată de trotuarele arhipline de mașini, forțând pietonii să se adăpostească sub refugii de doar 50 cm pe partea opusă a străzii. În plus, pe o rază de 200 de metri se află aproximativ 20 de săli de jocuri de noroc, creând un peisaj urban dezolant.

Locuitorii din zonă se întreabă de ce autoritățile locale nu iau măsuri pentru a îmbunătăți condițiile din această intersecție. „Este inadmisibil să trăim în astfel de condiții, mai ales într-un oraș care se vrea a fi un model de dezvoltare urbană. Ne simțim ignorați și abandonați,” a declarat unul dintre cetățeni.

Comentariile de pe rețelele sociale reflectă frustrarea și dezamăgirea locuitorilor:

„E cea mai faină zonă: ai non-stopuri, Kaufland și multe păcănele și farmacii dacă te apucă durerile”, a remarcat ironic un utilizator.

„Te duci, pierzi nevasta și casa, iei o pastilă de la farmacie și trece. Dar rămâi fără bani de Kaufland, așa că faci foamea”, a adăugat altcineva.

„Să nu uităm de amaneturile din zonă, mai ciordești ceva, vinzi etc”, a comentat un alt locuitor.

inundatii cluj 2.png

Comentarii Facebook