Duminica 13 Octombrie

Care este starea celor două fetițe din Cluj care au fost rănite în urma unui experiment. Au suferit arsuri grave și necesită tratament chirurgical


Două fetițe, de 7, respectiv 11 ani au fost rănite sâmbătă, după ce au asistat la un experiment demonstrativ din cadrul unui festival de știință organizat la Cluj.

Fetițele au suferit arsuri severe, fiind transportate de urgență la spital.

Potrivit medicilor una dintre ele se află la ATI iar cealaltă la secția de Chirurgie pediatrică. Ambele fete necesită tratament chirurgical, informează cluj24.ro.

,,Fetele rămân deocamdată la noi. Una este la ATI, cealaltă la secția de Chirurgie pediatrică. Cea de 7 ani, de la ATI, are arsuri pe o suprafață de 9%, la nivelul feței și a unei mâini, iar cealaltă, de 11 ani, are arsuri pe 10% la nivelul gâtului, pieptului și a unei mâini.

Ambele fete necesită tratament chirurgical. Îngrijirea arsurilor se face în sala de operații, sub anestezie generală. Rănile nu se pot pansa, sunt dureroase, de aceea se face sub anestezie.

Arsurile sunt de tip chimic și prin flacără. Starea lor este stabilă, nefiind afectate funcțiile vitale”, a declarat Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al  Spitalul de Copii Cluj-Napoca, pentru sursa citată.

Fetițele au fost rănite sâmbătă după amiaza, după ce au asistat la un experiment organizat în cadrul festivalului Romanian Science Festival.

Comentarii Facebook