Vineri 22 Noiembrie

Carmangeria Piggy SRL spăla mașinile ÎMPUȚITE cu carnea stricată de la Michelangelo în stradă - FOTO

 

Carmangeria Piggy SRL, de unde se aproziționează toate fast-food urile din Cluj-Napoca, funcționează pe steada Cirprian Porumbescu, lângă o unitate de dezmembrări. 

 

La Piggy era livrată carnea stricată de la Michelangelo, de-a dreptul împuțită, pentru a fi amestecată cu carnea proaspătă, iar apoi era livrată în consum la fast-food -uri. 

 

În interceptările DIICOT se arată că administratorul Michelangelo, Bogdan Curticiu, trimitea carnea stricată la abatorul Piggy. ”Aceste împrejurări reies din convorbirile telefonice ale suspectului Curticiu Bogdan-Radu care în ceea ce priveşte carnea expirată/alterată, de cele mai multe ori, o transportă la SC Abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecată cu alte sortimente de carne spre a fi introdusă în consumul populaţiei”, precizează anchetatorii.

 

Cei de la Abatorul Piggy SRL furnizau produse de fast-food. Spre exemplu ce făceau cu pieptul de pui?! Curăţau de pieliţă carnea alterată, o spălau bine, o tăiau fâşii, fâşii, o condimentau bine şi o prăjeau. Aşa o vindeau populaţiei”, au mai notat procurorii DIICOT.

 

SC Piggy SRL spăla mașinile care trasportau carnea împuțită direct în stradă, în condiții total nepotrivite. 

 

 

Patronul SC Piggy SRL, libanezul Adawi Nazem, a declarat că acuzațiile u sunt reale. ”Am comandat la Michelangelo piept de pui de 300.000 de lei noi. Toată carnea avea certificate de calitate. DSV şi OPC m-au verificat şi au spus că toată corespunde. De la mine cumpără toate fast-foodurile din Cluj”, a spus Adawi Nazem, citat de evz.ro.

 

 

Directorul firmei Piggy SRL Cluj, Florin Popa, a spus că nu a primit niciodată care stricată de la Michelangelo. El se jură că în 2013 a rulat de la Michelangelo numai 5 - 600 de kilograme de carne, care avea certificat de calitate!

 

Reporter: Cum e cu carnea pe care o primeaţi de la Michelangelo, carne stricată pentru procesare?

 

Florin Popa: Miercuri, săptămâna trecută, când au fost arestările respective şi la noi la firmă s-o făcut descinderi, s-o luat baze de date, s-o luat facturi, s-o luat tot. După care o venit Direcţia Sanitar Veterinară care o făcut verificarea stocurilor firmei timp de patru zile, de dimineaţă până seara şi s-o văzut clar că nu s-o găsit marfă expirată, indiferent de provenienţa ei.

 

Dar ce anume produce Abatorul?

 

Noi nu suntem abator, facem semipreparate. De exemplu vine piept de pui, dezosat, se porţionează, se bate şi se bagă în pesmet. Se mai face kebab, care nu ai cum să foloseşti marfă stricată şi să scoţi un produs. O carne bună, pusă lângă o altă bucată de carne stricată automat o afectează şi pe cealaltă, indiferent că se face condimentare şi alte lucruri.

 

Dar cu ce injectaţi carnea?

 

Nu avem aparate de injectat. Nu avem şi nu am avut niciodată aparate de injectat, nu suntem abator. Cu denumirea firmei s-o căzut totul. Vineau clienţi la mine şi mă întrebau: “Domne dar unde tăiaţi pui aicea, unde se face sacrificare?". "Poftim?", răspundeam. Firma noastră are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, total, îi pusă pe două nivele. Noi nu suntem abator, firma face semipreparate din carne de pui. Şi procurorii or rămas surprinşi: “domne da voi aicea abatorizaţi?"

 

De ce se cheamă piggy, că puiul nu e porc?

 

Firma noastră datează din 1994, se ocupa altcineva. Persoana X tăia porci, vite, că nu era o lege foarte drastică, când omul încă putea să-şi taie porcul în spatele blocului. Omul respectiv mergea pe la fast-fooduri şi-şi vindea marfa, mă refer la carne de vită. Şi s-a cunoscut cu o persoană din domeniul fast-food, domnul Nazem, cetăţean român, dar de origine libaneză. Încet-încet s-o creat o relaţie între ei. Cum nu are voie de la religie să consume porc, domnul Nazem i-o dat mai mulţi clienţi, prieteni de-ai lui care aveau deschise restaurante în Cluj. Şi încet-încet procurau împreună animale, asta vorbim de 1994. După aceea o mai funcţionat câţiva ani firma pe numele respectiv, pe urmă s-o închis. Domnul Nazem când şi-o deschis laborator pentru semipreparate o preluat dânsul firma respectivă. Noi nu ne-am concentrat să schimbăm denumirea firmei, ne-am concentrat s-o dezvoltăm.

 

În referatul procurorilor DIICOT se spune că aţi luat carne stricată de la Michelangelo.

 

Nu am procesat marfă stricată de la Michelangelo, repet. Carne stricată de la Michelangelo noi nu am luat. Noi nu am luat! Că ce există în discuţii, asta să stabilească ei, organele respective. Tot ce a venit de la Michelangelo, a venit cu factură, etichetate, cu garanţie şi certificat de calitate. Dar nu s-o luat cantităţi mari. Tot rulajul pe anul ăsta o fost de 5-600 de kilograme de carne de provenienţă românească, data fabricaţiei decembrie 2013, care o văzut şi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară. Repet, nu suntem abator, aşa e denumirea firmei. Exact ca şi cum aş avea o firmă care se numeşte SC Aur şi Diamante şi m-aş ocupa cu colectarea de deşeuri.

Comentarii Facebook