Cartierul ,,de lux” al Clujului se inundă la fiecare ploaie mai serioasă! Clujenii sunt disperați: ,,Nu e normal ca odată la 2 luni să ți se inunde casa"


Clujenii care locuiesc în Andrei Mureșanu, cel mai scump cartier din Cluj-Napoca sunt disperați de fiecare dată când orașul este lovit de un val de ploi. Aceștia susțin că li se inundă casele la orice ploaie mai puternică.

Problema a devenit deja extrem de deranjantă pentru locuitorii din zonă, care trebuie, cel puțin o dată la două luni, să stea în frig și ploaie să desfunde scurgerile, reclamă un clujean care locuiește în cartierul Andrei Mureșanu. Acesta bănuiește că, de fapt, problema pentru inundațiile atât de dese ar putea fi una legată de stradă.

,, La fiecare ploaie mai serioasă casele noastre de pe Amos Frâncu, în buricul orașului, strada, curțile și casele noastre se inunda. Am făcut o sesizare acum câteva săptămâni, alegând categoria apă și canalizare, însă mi s-a răspuns că așa ceva este cât se poate de normal și ne roaga sa îi ințelegem, iar aceste aspecte practic oricum nu țin de ei.

 Așa că poate este o problemă ce ține de stradă, așa cum au evidentiat dânșii... Cred ca totuși nu este normal ca odata la 2 luni sa ți se inunde casa…

Înțelegem ca pot exista unele situatii mai "excepționale", în care rețeaua de ape pluviale/canalizare să nu facă față, însă când se întâmplă odată la 2 luni, totuși cred că frecvența este puțin cam mare. 

Revin cu această plângere, multi-anuala deja, în speranta în care totuși se poate rezolva ceva. Cu siguranță se poate, mai trebuie însă sa se și vrea.” le-a reclamat autorităților clujeanul. 

Bărbatul a explicat că de fiecare dată când există inundații, trebuie să desfunde scurgerile și să-și scoată apele din beciuri și garaje, lucru pe care sunt nevoiți să-l facă cât mai rapid, de multe ori în timpul programului de lucru, pentru a evita mai multe stricăciuni.

,,Stăm odata la 2 luni, cel puțin, în frig și în ploaie să desfundam scurgerile că ni se inunda casele, curțile devin adevărate câmpuri de orez pline de lipitori, gunoaie și mâl urât mirositor, garajele subterane (cu tot ce e în ele, inclusiv aparatură electronică) ni se inundă și ștam odata la 2 luni, cel puțin, în frig și în ploaie să desfundăm scurgerile din stradă, cu apa până la glezne sau genunchi, iar după același lucru în propriile beciuri si garaje.

Deocamdată mașinile au scapat de inundație, deocamdată. Sa nu mai menționez că facem aceste lucruri din timpul de lucru, timp ce ulterior trebuie să-l recuperăm, deci gratis, în timp ce plătim taxe și impozite.Mai menționez ca după fiecare astfel de "episod" vin pompierii.

Totuși sper ca o astfel de problema majoră pentru cetățenii acestui oraș și binecunoscută pentru Primărie nu va rămâne nerezolvată prea mult timp... “, a explicat clujeanul.

Fotografie cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook