Vineri 20 Septembrie

Cartierul Mănăștur, luat cu asalt de zeci de oameni ai străzii: „Fac baie în fântâna arteziană, gălăgie, mizerie”/„Nu mai putem ieși cu copiii în parcuri”


Clujenii care locuiesc în proximitatea parcului Minerva din Mănăștur susțin că se tem să își mai lase copiii pe afară, din cauza persoanelor dubioase care mișună în zonă. 

Mai multe persoane au relatat că oamenii străzii lasă în urma lor o mizerie de nedescris, își fac nevoile în fața copiilor și reacționează violent atunci când le este atrasă atenția. 

Oamenii au solicitat sprijinul Primăriei Cluj-Napoca pentru a rezolva această problemă, însă susțin că nu au fost luate măsuri concrete. 

Locuiesc în apropierea parcului Minerva. Merg des cu copilul în acest parc și în parcul din față de la Cinema Dacia. De o perioadă de timp este plin de rromi, dacă până acum erau 2, 3 acum sunt șatre întregi care fac o gălăgie și o mizerie de nedescris.

Pe lângă că lasă urma lor ce lasă, se dezbracă și fac nevoi în fața copiilor care sunt în parc, aceste lucruri se repetă des. Dacă le atragi atenția, reacționează violent. Poliția locală vine și îi alungă, după o scurtă perioadă de timp și revin înapoi. Chiar nu se poate lua nici o măsură în această situație?”, a reclamat un clujean. 

Un clujean a relatat că sunt cel puțin 40 de astfel de persoane care lasă în urma lor un adevărat dezastru. 

Fac din nou sesizare legat de problema legată din cartierul Mănăștur, Minerva, parc Unicarm, parc Cinema Dacia și împrejurimi... Așa ceva nu credeam că se poate întâmpla... mă referă că au dreptul să nu poată opri persoane să mai facă mizerie, să facă nevoile în parcuri, gălăgie etc...

Cum e posibil să nu se poată opri această problemă? Măi oameni buni, noi, oamenii civilizați, mergem la serviciu, plătim taxe, nu învățăm copiii să păstreze curățenia și să fie civilizați, iar vouă (autorităților) nu vă pasă deloc?

Deci ieri după-masă erau cel puțin 40 de persoane, mici, mari... care lasă în urma lor dezastru... nu mai putem ieși cu copiii în parcuri din cauza lor.”, a relatat un alt clujean din zonă. 

Un alt locuitor din zonă susține că a cerut sprijinul Poliției Locale din Cluj-Napoca în legătură cu această problemă, însă i s-a comunicat că polițiștii locali au probleme mai importante de rezolvat. 

Vin cu o nemulțumire din partea ta și anume, în urma multor sesiuni făcute pe această temă, toate s-au rezolvat pozitiv pentru dumneavoastră, nu și pentru noi, locuitorii din cartierul Mănăștur.

În zona Minerva s-au înmulțit semnificativ oamenii fără adăpost și multe persoane "drogate", zic eu, care dorm pe spațiul verde din zona parkingului, în momentul acesta sunt 7 copii care fac baie în fântâna arteziană din fața magazinului Unicarm de la Minerva.

În parcul respectiv ne este frică să ne mai lăsăm copiii. Dacă am sunat la Poliția Locală, ne-a spus că nu au pe cine trimite pentru că au alte sesizări mai importante. Frumos răspuns. Oare trebuie să se întâmple ceva ca să se poată lua măsuri?”, susține o altă persoană. 

De o lună de zile este o familie de rromi care dorm în pădure, lângă Baza sportivă La Terenuri! În timpul zilei stau în spate la stația Minerva și în parcul amenajat pentru câini. Vă rog să interveniți urgent cu Politia Locală și să curețe pădurea și zonele unde stau și lasă mizerie după ei!”, a adăugat un alt clujean. 

Comentarii Facebook