Duminica 8 Septembrie

Casa unei clujence de 65 de ani, percheziționată de polițiști! Femeia ar fi folosit acte false pentru a obține fonduri de la bugetul de stat


Mai multe percheziții au avut loc marți dimineața în județele Cluj și Bihor, într-un dosar de obținere ilegală de fonduri și complicitate la obținere ilegală de fonduri. 

Astfel, au fost verificate sediile a două societăți comerciale,  domiciliul unei femei de 65 de ani, din comuna Florești, județul Cluj și la cel al unui bărbat, de 31 de ani, din municipiul Câmpia Turzii.

Femeia este acuzată că ar fi folosit documente false pentru a putea obține fonduri de la bugetul de stat. 

,,În calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în localitatea Aleșd, județul Bihor, femeia, de 65 de ani, ar fi folosit și prezentat documente și date false, inexacte și incomplete în momentul depunerii solicitării pentru obținerea unor fonduri nerambursabile, de la bugetul de stat, în care erau atestate împrejurări nereale, în ceea ce privește activitatea desfășurată, persoanele angajate și achiziția de echipamente efectuată, în realitate acestea fiind fictive.

În consecință, în cursul lunii iulie 2020, societatea ar fi beneficiat de finanțare, obținând astfel, pe nedrept, fonduri din bugetul național, în valoare de 199.999,99 de lei.”, transmite Inspectoratul General al Poliției Române. 

Un bărbat, administrator la o firmă in Cluj-Napoca i-ar fi fost complice.

,,Bărbatul, de 31 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Cluj – Napoca, județul Cluj, ar fi ajutat și sprijinit activitatea infracțională a femeii, prin atestarea unor aspecte fictive privind vânzarea și livrarea unor echipamente și utilaje către societatea beneficiară din Aleșd, operațiuni în urma cărora societatea din Bihor ar fi beneficiat, pe nedrept, de finanțare, obținând cei 199.999,99 de lei nerambursabili, din bugetul național.”, informează IGPR. 

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii de la investigarea criminalității economice ar fi obținut date de interes utile cauzei.

 Celor doi li se vor pune sechestre pe bunuri, până la concurența sumei de  aproape 200.000 de lei.

Fotografie cu caracter ilustrativ 

Comentarii Facebook