Cativa soimi calatori si-au facut "casa" in turnul Bisericii Sfantul Mihail FOTO STIREA CITITORULUI
Cativa soimi calatori si-au facut cuib in turnul Bisericii Sfantul Mihail.
"Nu e o stire deosebit de importanta, dar cu siguranta este ceva inedit. Cativa soimi calatori s-au stabilit in Cluj, in turnul Bisericii Sfantul Mihail. Sunt 2-3 pasari si pot fi vazute zburand in jurul turnului. Pozele sunt facute saptamana trecuta. In mod normal traiesc la munte, pe versanti abrupti", ne-a scris un cititor.
Soimul calator (Falco peregrinus) este o pasare de prada cu o lungime de 38 cm si o anvergura a aripilor de 101 cm. Este unul din cei mai mari soimi si are un cioc scurt si incovoiat, specific pasarilor de prada.
Soimul calator este printre cele mai raspandite pasari de prada; traieste pe aproape toate continentele, cu exceptia insulelor oceanice si a Antarcticii. Acest pradator inaripat este puternic si agil. Vaneaza pasari mici, rate, lilieci si mamifere mici. Soimul calator are o capacitate de zbor record si poate cobori asupra prazii cu 320 km/h. Isi poate urmari prada la viteze de 112 km/h. In timpul zborului are o viteza medie de 40-55 km/h. Anduranta mare de zbor este demonstrata de migratia sa, in timpul careia unele pasari calatoresc mai mult de 25.000 de kilometri, scrie animalutul.ro.
Daca ati surprins un eveniment care poate fi o stire, puteti trimite imagini pe adresa office@stiridecluj.ro sau pe rubrica "Fii reporter!".
3 Comentarii
nu am mentionat ca am primit "pontul" de la o cunostinta careia ii multumesc pe aceasta cale ca mi-a dat ocazia sa fotografiez si sa impart cu clujenii aceste fotografii
cine stie, oare ce fel de pasari sunt si pe Teatrul National, seamana cu pescarusii, poate cineva ne da lamuriri suplimentare !
din pacate este "vanturelul rosu "Penajul este pestrit cu nuante de ruginii, galbui si crem cu pete de culoare neagra. Masculul are un colorita mai roscat, cu coada si capul de culoare cenusiu deschis. Femela este ruginie aproape complet fara cenusiul de pe cap si coada. Atunci cand planeaza la punct fix si tine coada deschisa ca un evantai putem vedea… Citeste mai departe