Duminica 22 Decembrie

Caz controversat! Ambulanţier din Cluj, lăsat fără permis în timp ce ducea o pacientă la spital


Un ambulanțier din Cluj a fost amendat și i-a fost suspendat permisul pentru că circula cu viteză foarte mare, în drum spre un spital. 

Este vorba despre un ambulanţier din Cluj, angajat al unui serviciu de ambulanţă privat, care a depășit viteza legală.

În 27 ianuarie, Cristian a dus o pacientă de la Cluj către Galaţi. În judeţul Vrancea, femeii i s-a făcut rău, iar ambulanţierul a apăsat mai tare pedala de accelerație pentru a ajunge la spitalul din Focşani.

Ambulanţa era de transport, fără girofar şi sirenă, fiind oprită de poliție.

Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru că am încălcat legea, am depăşit limita de viteză. L-am rugat să mergem în unitatea UPU, să întocmim procesul acolo, şi din nou a refuzat”, a relatat ambulanțierul Cristian Marcu.

Pacienta din mașină, Angela Zaharia, sare în apărarea celui rămas fără permis, deci nu va mai putea munci: ”Mi-au pus viaţa în pericol. Eu dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui”.

Pentru că femeia se simțea rău și polițistul nu se lăsa înduplecat, ambulanțierul a sunat la 112. ”Au mai venit două echipaje de Poliţie la faţa locului şi unul dintre ele m-a ajutat să ajung de urgenţă la UPU Focşani”, a relatat acesta, conform observatornews.ro.

Povestea este confirmată și de Codruţa Neagu, manager Spitalul Judeţean Focşani. ”Pacienta are atacuri de panică, tulburări anxio-depresive în tratament. Doamna este cu un carcinom mamar stâng”, a spus managerul.

Femeia a fost stabilizată și transferată la Galaţi. Culmea este că reprezentanţii Poliţiei din Vrancea susţin că agentul a respectat legea.

Viteza a fost de 142 de kilometri pe oră. Aşa s-a înregistrat pe aparatul radar. Conducătorul auto a fost sancţionat conform OUG 195 din 2002 republicat, fiind dispusă măsura complementară a reţinerii permisului pentru o perioadă de 90 de zile.

Bărbatul a fost oprit în trafic în jurul orei 16, iar pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, în Focşani, aproape două ore mai târziu, la ora 17.46”, a precizat Lidia Brașoveanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Ambulanțierul vrea să își caute dreptatea în justiție, pentru că acum nu mai poate munci.

Comentarii Facebook