Duminica 8 Septembrie

Cazul Codreanu și consecințele sale: Mama celor două fete din Cluj este disperată în privința nepoatei: „E în Arad la un bărbat de 42 de ani!”


Iată cum ceea ce faci astăzi poate afecta atât viitorul tău, cât și al celorlalți. Deși cazul Codreanu s-a încheiat în urmă cu 12 ani, familia celor două fete, implicate în actele sexuale, întâmpină probleme chiar și în ziua de azi. 

Cazul Codreanu 

În urmă cu 12 ani, mama a două fete din Cluj-Napoca avea să afle că fetele sale, pe atunci în vârstă de 12 și respectiv 14 ani, întrețin relații sexuale cu un bărbat în vârstă de 60 de ani în favoarea unor sume importante de bani. 

Am fost la poliție și la Protecția Copilului, dar mi-au spus că nu pot face nimic fără probe. În 21 iunie 2012, am reușit să îl prindem în fragrant pe Codreanu, în Gheorgheni, lângă Interservisan, în timp ce făcea sex oral cu fiica mea mai mică. Au fost martori care au povestit că acest bărbat avea închiriată o garsonieră și acolo duce fetele, dar în rest pozează într-un domn respectabil. 

Am intrat la bănuieli când am văzut ca fiica mea venea acasă cu importante sume de bani, 10 - 20 de milioane de lei primite de la bătrân. A ajuns să nu mai vorbească cu mine și să spună că pleacă de acasă. Avea telefoane scumpe și haine primite tot de la el, pentru favorurile sexuale. Este vorba de corupere de minori. Asta a făcut”, a povestit Victoria Cândea, mama fetei. 

A fost un proces lung și anevoios, cu acuzații grave, negații din partea lui Ioan Codreanu și mărturii mincinoase, dar chiar și așa, completul de judecată al Curţii de Apel Cluj au redus pedeapsa primită de Ioan Codreanu de la 5 ani cu executare, la numai doi ani cu suspendare condiţionată, micșorând şi despăgubirile pe care inculpatul trebuie să le achite familiei victimelor, de la 35.000 de euro la 5.000 de euro. 

Problemele familiei nu s-au oprit odată cu finalizarea procesului, deoarece cele două fete au avut multe de îndurat de-a lungul anilor. Spre exemplu, cea mică a avut grave tulburări de comportament, în timp ce sora ei a rămas însărcinată la 15 ani, mama ei spunând că tatăl copilului este Ioan Codreanu. 

Vezi și: REVOLTĂTOR! Afacerist clujean judecat pentru relații sexuale cu minore SCAPĂ DE CONDAMNARE

Ar putea fetița să aibă aceeași soartă ca mama ei? 

Fiind încă la o vârstă fragedă, Ioana, fiica cea mare, nu avea cum să aibă grijă de un copil, motiv pentru care Victoria a preluat toate atribuțiile de părinte. Anii au trecut, iar Victoria s-a străduit ca nepoțelei sale să nu-i lipsească nimic și să-i ofere o viață mai bună. Totuși, a venit o zi în care Victoria a trebuit să o ia din nou de la capăt și aibă aceleași temeri ca acum 12 ani. 

În urmă cu doi ani, Ioana, mama fetiței a venit să-și ceară drepturile asupra copilului, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului i-a spus Victoriei că cel mai bine este ca fetița să crească lângă mamă. Victoria nu s-a opus acestei cereri și i-a încredințat Ioanei fetița cu promisunea ca DGASPC să efectueze o dată la trei luni o vizită la reședința unde e înregistrată cea mică. 

Am zis să-i dăm o șansă. Oricine poate greși și se poate schimba. I-am dat fata și mare greșeală am făcut. Nu mai știu nimic de fetiță de vreo doi ani de zile, ca să aflu acum că e în Arad la un bărbat de 42 de ani.”, a explicat Victoria pentru Știri de Cluj 

Potrivit Victoriei, se pare că fiica sa, Ioana, s-ar fi căsătorit cu un bărbat în vârstă de 42 de ani pe care nimeni din familia fetei nu îl cunoaște. Astfel, fetița ar fi ajuns să locuiască în Arad, acolo unde bărbatul are domiciliul, lucru aflat abia acum de Victoria care credea în tot acest timp că nepoata ei se află la reședința stabilită inițial, reședință unde DGASPC avea de făcut niște vizite. 

Mai mult, în încercarea de a-și aduce nepoata înapoi, Victoria a sunat la DGASPC să-i întrebe dacă știu ceva de soarta fetei, iar aici avea să i se răpundă că pe ei nu îi mai interesează, deoarece cazul a fost închis. 

Am sunat să văd ei ce știu despre toată treaba asta și mi-au spus foarte urât că pe ei nu îi mai interesează, că s-a închis cazul. Le-am spus că există posibilitatea ca Ioana să o scoată pe fată din țară, mai ales că bărbatul ăla e șofer pe TIR și ele știți ce mi-au spus? Că ce are dacă o scoate din țară că e dreptul ei. Asistența Socială de 6 luni nu a mai văzut fetița, deși trebuiau să meargă în control o dată la trei luni.”, ne-a mai povestit Victoria 

Nu este pentru prima dată când Ioana vrea să-și scoată fetița din țară 

Potrivit celor declarate de Victoria frica sa cu privire la scoaterea nepoatei din țară este justificată din cauză că în urmă cu ceva timp, înainte de a avea custodia totală a fetei, Ioana a încercat să plece în străinătate cu fiica ei, dar a fost oprită de Victoria și de DGASPC. Mai mult, Victoria susține că cei de la DGASPC știu de acest incident și cu toate acestea, pare că nu le mai pasă de soarta fetiței care ar putea fi într-un mare pericol. 

Victoria este îngrijorată ca să nu se repete istoria și în cazul nepoatei sale, mai ales că acum fata are 12 ani, este destul de dezvoltată, după cum spune bunica sa, și se află în casă cu un străin. 

Are 12 ani, exact vârsta pe care o avea Ioana când a avut loc cazul Codreanu. Este o vârstă foarte periculoasă și îmi e frică. Ioana îmi răspunde la telefon și îmi tot spune că fata e bine, dar eu nu am mai văzut-o de doi ani deja. M-a sunat și bărbatul ăla și mi-a spus că să las fetele în pace că sunt ale lui. Numai peste moartea mea!”, a subliniat Victoria. 

Victoria este pornită să dea în judecată Direcția de Asistență Socială și Protecția Copiilor pentru că nu și-au îndeplinit atribuțiile referitoare la vizitele de la reședință. Acum îi este frică pentru nepoțica ei și cere ajutorul pentru ca nepoata sa să vină înapoi acasă, unde este ferită de orice primejdie. 

Comentarii Facebook