Sambata 2 Noiembrie

Ce a scris o jurnalistă Vogue despre Cluj-Napoca

 

O jurnalistă de la cunoscuta revistă Vogue a vizitat Clujul și a așternut pe hârtie impresiile pozitive pe care le-a avut. 

 

Articolul precizează de la început că nu mai este nevoie de Dracula sau de poveştile cu vampiri, pentru ca oraşul Cluj-Napoca să atragă milioane de turişti.

 

Vizita la Cluj-Napoca a durat 3 zile, iar jurnalista Alia Akkam, specializată în reportaje de călătorie, a rămas impresionată de localurile şi clădirile cu patina vremii.

 

Am descoperit un oraş minunat prin felul lui de a fi. Mulţi oameni îmi scriu acum că i-am făcut curioşi şi că vor să vadă cu ochii lor Clujul, iar unii mi-au scris că deja şi-au programat o vacanţă la Cluj”, spune Alia.

 

Jurnalista de la Vogue le sugerează turiștilor să viziteze cafenelele şi restaurantele Clujului, unele dintre ele dotate cu roboţi care se mişca, sculpturi din lemn sau figurine din metal. ”Peste 20 de publicaţii străine au scris despre noi şi acest lucru a făcut să crească rulajul zilnic de clienţi străini. Le place că e ceva ieşit din tipar, e o poveste nouă, un loc unde ai vrea să mergi şi să te laşi dus de poveste”, spune Cristiana Luiza Negu, PR-ul unei cafenele din Cluj.

 

Deloc surprinzător, jurnalista s-a oprit și într-un restaurant renumit din oraș, celebra Vărzărie. ”Persoanele care iau masa sunt atrași de mirosul deosebit al Vărzăriei, o relicvă comunistă din anii 1970 cu pereți complet albi și reclamă cu neon. In zilele de duminică mișună mulțimi care se întorc de la sluba religioasă ținută în catedrala ortodoxă din apropiere. Un mix de persoane în varstă printre care doamne îmbrăcate cu haina de blană și pantofi cu toc, familii,  precum și unii artiști tineri comanda specialitatea casei,  Varza a la Cluj , o combinație consistentă de varză, orez și carne tocată”, a scris ziarista publicației internaționale Vogue, conform Clujul Cultural.

 

Trei sferturi din reportaj prezintă cafenelele și restaurantele din Cluj-Napoca, iar în uiltima parte e punctată și partea artistică: Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie a Transilvaniei (închis de câțiva ani așa că este intersant ce a vizitat jurnalista Vogue) sau Fabrica de Pensule. Nu este uitat nici Muzeul de Artă din castelul Banffy, dar nu se spune nimic despre starea deplorabilă în care se află clădirea. Probabil că timpul a fost insuficient pentru vizitarea acestuia. 

Comentarii Facebook