Ce acte sunt necesare pentru obținerea unui certificat de urbanism. Arhitectul șef al Clujului spune 3 pași simpli: „Atât!”
Certificatul de urbanism este documentul de bază, care, împreună cu de autorizația de construire, permite realizarea sau reabilitarea unei construcții (în condițiile legii). Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului Cluj, a explicat care sunt cei trei pași simpli de urmat pentru obținerea acestui act.
În momentul în care are toate documentele necesare, solicitantul le poate depune fizic sau online la autoritatea emitentă pentru obținerea certificatului de urbanism.
„Vedeam zilele trecute o listă cu o serie de acte "necesare" pentru emiterea certificatului de urbanism. Am pus intenționat ghilimelele pe "necesare" deoarece multe dintre actele enumerate nu se regăsesc în listă de acte prevăzute în legislație.
Și atunci... ce acte sunt necesare pentru obținerea unui certificat de urbanism?
1.Cererea pentru emiterea certificatului de urbanism = formular tipizat
2.Extrasul din planul cadastral de pe ortofotoplan şi extras de carte funciară pentru informare actualizat la zi, eliberate de oficiile din Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
3️.Plata taxei de emitere a certificatului de urbanism. Atât!”, explică Claudiu Salanță, arhitectul-șef al județului Cluj.
Pentru certificatele de urbanism emise de Consiliul Județean Cluj procedura de obținere a unui certificat de urbanism este și mai simplă și implică doar completarea cererii online la adresa: https://public.cluj.archi.
8 Comentarii
o uitat sa spuna si de un memoriu in care sa spui ce vrei sa faci....
@andi: Si daca vor considera ca esti cumsecade, recomandat sau din partidul și gașca lor, nu-i nici o problema ceea ce vrei sa faci, orice pt oricine.
În rest, pt alții , chiar de ai HCL de partea ta și care a fost atacat de Prefectură la îndemnul acestor D-zei și care a fost pierdut în proces, tot la cheremul lor ești , sunt oameni din sistem… Citeste mai departe
Mai trebuie pe lângă 20 % terenul ce-l are în proprietate cel ce cere un CU , încă 30 % pasunea statului, 30 % extravilanul localității ce musai trebuie “ votat” să intre în intravilan și minim 20 % să nu fie proprietatea beneficiarului CU , mai degrabă și preferabil a statului dacă se poate și să se închidă ochii, printr-o concesionare , închiriere… Citeste mai departe
Da
@Salanță? Un corupt ordinar! Vine DNA, vere.:
cand, ca si eu is curios....
@andi: vine-o sula, cine să vină ca-I păpăm pe pită:)))
MuMu la BETON >>> SE REZOLVA !!! >>>GUNOAIE din ? gunoiul de pri,,, feuda clujului !!!
Ceva în plus, așa prin jur la Aroma?
Ca mă gândesc ca și acolo au trebuit o grămadă de cereri de CU sau de alte cele…