Sambata 5 Octombrie

Ce au găsit procurorii în curtea familiei din Cluj care a sfârșit tragic în piscină. O nouă ipoteză e luată în calcul


Apar noi detalii în cazul familiei din Cluj găsită fără suflare într-o piscină gonflabilă din curtea casei. Prima variantă rămâne cea a electrocutării în lanț. Fiul era în apă, când, se pare, un fir s-a rupt. El ar fi fost primul care a murit. Mama lui ar fi sărit să-l salveze, dar curentul a trecut și prin corpul ei. Tatăl de 76 de ani a fost ultimul care a încercat să-și scoată de acolo familia. 

Totuși, ancheta se anunță complicată, iar specialiștii spun că ar mai putea fi luată în calcul o variantă.

Potrivit acestora, pompa de filtrare a apei din piscină conectată la o instalație electrică improvizată, poate reprezenta risc de electrocutare.

„O pompă de piscină pentru filtrare, chiar dacă are un grad de protecție împotriva apei, poate electrocuta pe cineva dacă este conectată la o instalație electrică improvizată. Instalațiile improvizate pot avea cabluri neizolate, împământare inadecvată și conexiuni defectuoase.

Aceste deficiențe permit curentului electric să "scape" și să se răspândească în apă, provocând șocuri electrice fatale”, explică Andrei Croitoriu, inginer electrotehnist, pentru stirileprotv.ro

Comentarii Facebook