Ce explicații absurde livrează firma acuzată că a îngropat deșeuri în Parcul Feroviarilor: „Majoritatea angajaților sunt străini”


După ce constructorii Parcului Feroviarilor au fost filmați de un clujean în timp ce îngropau de zor deșeurile, în loc să le ducă la punctele de colectare, firma care se ocupă de lucrări spune că de vină ar fi „deficiența de comunicare” cu muncitorii străini. 

Compania Nord Conforest, surprinsă depozitând deșeuri într-o groapă din Parcul clujean Feroviarilor, a explicat că incidentul a avut loc din cauza unor deficiențe de comunicare, având în vedere că majoritatea angajaților care își desfășoară activitatea în cadrul acelui șantier sunt cetățeni străini. Nord Conforest, firma care trebuie să modernizeze parcul cu 38 de milioane de lei, a fost surprinsă îngropând o cantitate mare de deșeuri în incinta parcului, însă pentru această faptă, a fost amendat un angajat al companiei cu 3.000 de euro, scrie Adevărul.

Rușinos! Garda de Mediu nu a amendat compania, caz în care sancțiunea ar fi fost mult mai mare, ci un angajat

Amintim că săptămâna trecută în urma mai multor sesizări, Garda de Mediu Cluj a constatat că, într-adevăr, compania, una dintre cele mai importante din oraș în ceea ce privește contractele publice câștigate, a depozitat o cantitate considerabilă de deșeuri într-o groapă adâncă de trei metri și cu o suprafață de circa 120 de metri pătrați. Garda de Mediu nu a amendat însă compania, caz în care sancțiunea ar fi fost mult mai mare, ci un angajat al acesteia, cu 15.000 de lei (circa 3.000 de euro), notează sursa citată.

Deșeurile identificate au fost generate în decursul activității curente desfășurate de societatea Nord Conforest SA în cadrul obiectivului, fiind rezultatul lucrărilor de construire, de demolare a construcțiilor existente și de curățare a albiei râului Someș, nefiind în niciun caz transportate din cadrul unui alt amplasament cu scopul de a fi depozitate acolo. Acestea au fost inițial depozitate într-o zona special amenajată în acest sens în cadrul organizării de șantier, însă datorită stadiului avansat al lucrărilor, pentru a putea permite execuția lucrărilor și în zona respectivă era necesară eliberarea amplasamentului de deșeuri”, se arată în răspunsul companiei Nord Conforest.

Reprezentanții companiei dau vina pe deficiențe de comunicare, arătând că, având în vedere că „majoritatea angajaților care își desfășoară activitatea în cadrul acelui șantier fiind cetățeni străini, deșeurile au fost amestecate și depozitate în locul care se observă în filmarea postată.

Modul în care șeful de șantier a ales să gestioneze problema deșeurilor a fost unul nefericit, însă nici intenția acestuia și nici a societății nu a fost, în niciun moment, aceea de a îngropa deșeurile în cadrul amplasamentului, iar de îndată ce a fost sesizat a început demersurile în vederea sortării deșeurilor în conformitate cu prevederile legale incidente în materie, urmând a fi ridicate în cel mai scurt timp de societatea autorizată în vederea colectării deșeurilor”, mai precizează compania, potrivit sursei citate.

goz.jpeg

Comentarii Facebook