Duminica 8 Septembrie

Ce moment! Serenadă din balconul Primăriei Cluj-Napoca/ Nessun Dorma, interpretată de artiștii Operei Cluj a răsunat în centrul orașului VIDEO


Feeria muzicală cuprinde centrul Clujului

Într-un gest artistic neobișnuit și captivant, Festivalul Internațional Opera Aperta 2024 a adus o surpriză extrem de fumoasă iubitorilor de muzică și istorie. Centrul Clujului a fost gazda unui moment inedit când, pentru prima dată, aria „Nessun Dorma” din opera „Turandot” de Giacomo Puccini a răsunat de la balconul clădirii vechi a Primăriei, transformând inima orașului într-o scenă lirică impresionantă.

Momentul a făcut parte din deschiderea celei de a VIII-a ediții a Festivalului Internațional Opera Aperta. Și este doar primul dintre multe altele care urmează.  Vei asculta Giacomo Puccini, răsunând de la balcoanele unora dintre clădirile emblematice ale Clujului. Fragmente din Madame Butterfly, Manon Lescaut, Boema și Turandot te vor purta prin stări, sentimente și povești diferite, căpătând contururi mai vagi sau mai precise și aducând acțiune, mișcare, conflict, dar și liniște și poezie, totul în interpretarea Muzicii Militare a Diviziei a IV-a „Gemina” Cluj-Napoca.

În perioada 29-30 iunie, Cluj-Napoca este gazda devine gazda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional Opera Aperta, un eveniment cultural de amploare ce promite să încânte publicul de toate vârstele cu spectacole de operă, concerte și activități educaționale, toate desfășurate într-un cadru neconvențional și accesibil, în Parcul Ștefan cel Mare.

Spectatori iubitori ai genului liric, dar și publicuri familiarizate cu acesta și numeroși tineri – toți devin invitații speciali și beneficiarii unor evenimente artistice de primă clasă, desfășurate în spațiul public, în centrul pulsant al comunității locale, căreia i se dăruiesc acte artistice unice.

OPERA APERTA 2024 promite aceeași efervescență cultural-artistică, de data aceasta în formatul unui veritabil Festival liric mai complex, entuziasmant și ofertant pentru întreaga comunitate.

Ți-ai dat vreodată întâlnire la vechea Primărie? Dar nu și cu Puccini! Întoarce-te în timp, iar odată cu muzica, descoperă istoria orașului, de pe vremea când își câștigase statutul de oraș liber regesc, prin diploma semnată de însuși Regele Ungariei, Carol Robert de Anjou, acum mai bine de 800 de ani. Așadar, pornește într-o călătorie muzicală!

Ora 17:00: mini-recital la Primăria Veche, Piața Unirii nr. 1

Poate că ai admirat de nenumărate ori arhitectura Palatului Bánffy, care găzduiește, astăzi, Muzeul de Artă, dar i-ai observat balconul semicircular, elementele decorative și stema familiei nobiliare care a dat orașului această splendidă clădire barocă? Admir-o din nou, pe note de Puccini!

Ora 18:00: mini-recital la Muzeul de Artă, Piața Unirii nr. 30

Iar dacă n-ai cântat serenade în studenție, vino să le asculți de la balconul Casei de Cultură a Studenților. Energia de final îți va rămâne mult timp în amintire.

Ora 19:00: mini-recital la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, Piața Lucian Blaga nr. 1-3

Comentarii Facebook