Duminica 22 Decembrie

Ce NUME grele apar pe lista de șpăgi a lui Horea Uioreanu

 

Lista cu spăgi a lui Horea Uioreanu conține nume grele, atât de pe plan local, cât și de la nivel central.

 

Răzvan Pop, șeful de cabinet al lui Horea Uioreanu ținea evidența șpăgilor primite și a cheltuielilor efectuate din aceste sume, precum și a persoanelor care furnizau sumele de bani. Un nume care figurează pe această listă este cel al fratelui lui Gruia Stoica, Vasile Didilă.

 

Pop scrie că Didilă a venit la Cluj unde a discutat cu Horea Uioreanu. ”La final, Uioreanu m-a chemat și mi-a cerut să-l însoțesc pe domnul respectiv la o discuție... Individul a scos din buzunarul de la haină un plic mai gros, după care a ieșit din mașină fără să spună nimic. Am fost uimit de ce se întâmplă și am constatat că acesta conține suma de 50.000 de euro. Uioreanu nu a fost mirat deloc, spre deosebire de mine”, a spus Răzvan Pop.

 

Pe listă mai apar nume precum Ioan Bene, care a dat suma de 100.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale a fostei soții a lui Uioreanu. Î luna martie 2013, Bene a mai plătit 40.000 de lei, iar în aprilie 2013 încă 20.000 de euro, 

 

În plus apare și numele lui Dorin Așchilean. Firma acestuia, ACI, a construit Cluj Arena și acum ridică parcul Tetarom IV.

 

Când suma de bani primită de la Ioan Bene a ajuns spre zero, președintele m-a pus în legătură cu numitul Așchilean Dorin, care a venit în vizită la CJ Cluj de o manieră similară cum a procedat Ioan Bene și, după o discuție purtată cu președintele în biroul acestuia, la care au participat numai cei doi, președintele Uioreanu m-a chemat și mi-a cerut să mă înțeleg cu dl Așchilean asupa unei întâlniri ulterioare. Am convenit cu domnul Așchilean ca, în aceeși zi să merg la sediul ACI Cluj, ceea ce am și făcut, undeva în jurul orei 15.00, unde Așchilean mi-a dat un plic cu bani în care se afla suma de 30.000 de lei în bancnote de 200 de lei. Am revenit la birou și i-am prezentat președintelui, nu mai rețin dacă în aceeași zi sau a doua zi, cuantumul sumei primite. Reșin precis că președintele a fost dezamăgit, probabil se aștepta la mai mult”, a spus Răzvan Pop.

 

Un alt nume care apare pe listă este directorul firmei Diferit, trimis de directorul Direcției de Drumuri Nașionale, Eugen Cecan. Pentru a fi siguri că banii nu sunt marcați, Uioreanu a cerut să fie cumpărat un bec cu ultraviolete. 

 

În toamna anului 2012, probabil în octombrie, la sediul CJ Cluj s-a prezentat numitul Vădeanu Grigore, director al firmei Diferit SRL, care a lăsat la secretara președitelui Horea Uioreanu, Roxana Contraș, un plic maro în care se afla suma de 45.000 de lei. Secretara a așteptat să revină președintele la birou și, când președintele a revenit în birou, a întrebat ce se află în plic și la cine provine. Cum secretara nu a știut să dea datele cerute, președintele a cerut secretarei să deschidă plicul”, a mai spus Pop.

 

De asemenea, pe listă apare și Traian Mariș, care i-ar fi dat lui Pop suma de 15.000 de lei pentru a obține postul de director al Direcției Silvice Cluj. Mariș urma să fie arestat în 2013 pentru luare de mită.

 

Patronul firmei Coral Impex, Alexandru Badea, care se ocupă de dezinsecția unităților de învățământ, a plătit 70.600 de lei. ”În cursul lunii mai 2013, numitul Badea Alexadru, patronul firmei Coral Impex, societate care se ocupă de dezinsecția unităților de învățământ din județul Cluj, a avut o întâlnire cu președintele Uioreanu Horea când au stabilit că, pentru prestațiile deja efectuate la cele șase școli aflate în subordinea CJ Cluj, în valoare de 130.00 de lei, să fie efectuate plăți de către consiliu”, le-a mai spus Răzva Pop procurorilor DNA Cluj.

 

Pe listă apare și milionarul din Dej, Ioan Tecar, care deține firma SAMUS, câștigătoarea unor licitații pentru repararea drumurilor județene. Citiți mai jos detalii despre ”contribuția” lui Tecar.

 

Fiul unui milionar al Clujului îi ducea plicul cu bani lui Horea Uioreanu! Tatăl acestuia asfaltează drumuri pe bani publici - EXCLUSIV

 

Pe listă mai apar nume deja cunoscute, Vasiel Pogăcean, patronul firmei Sinai, care a beneficiat de lucrări publice în zona Bonțida. Acesta plătea un comision de 10 - 15% din contracte pentru a putea încasa mai repede banii pe lucrările efectuate.

 

Pe lista celor care i-ar fi dat bani lui Uioreanu este și Eugen Vereș, patronul firmei Brantner Vereș.

 

În baza unei relații dintre președinte li numitul Vereș Eugen, patron al firmei Salprest Servicii Ecologice, acesta din urmă a remis lui Uioreanu Horea prin intermediul meu suma de 10.000 de lei în 18.07.2013, la sediul firmei sale din Piața Mihai Viteazu și în data de 09.09.2013 tot suma de 10.000 de lei, baii fiindu-mi înmânați în mașină în apropierea sediului CJ Cluj. Nu cunosc ce înțelegeri au avut loc între cei doi”, a mai spus Răzvan Pop.

 

Chiar și celebrul Dumitru Samson, fiul fostului ministru de la Apărare, Teodor Atanasiu trimis în judecată pentru fraudele din timpul referendumului din data de 29 iulie 2012, pentru demiterea președintelui Băsescu, a primit contracte de la Uioreanu.

 

Cunosc faptul că Samson Dumitru a negociat cu Uioreanu Horea în toamna anului 2013 obținerea contractului de curățenie de la Aeroportul Cluj, contract care a fost atribuit societății Exclusiv Catering deținută de Noisa Dragoș, un apropiat al lui Samson. De contract a fost interesat și Vereș Eugen însă Uioreanu i-a propus să subcontracteze de la Exclusiv Catering”, a mai povestit Răzvan Pop.

 

Samson a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze, în cadrul referendumului şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

 

El le promis și oferit importante sume de bani unor interlopi: Tudorel Nica, Constantin Sebastian Biţu, Cristian Bogdan Măgurean, Nicuşor Ştefan Hanzi în scopul de a-i determina pe alegători să voteze în cadrul referendumului. Aceștia sunt cercetați pentru complicitate la infracţiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase.

 

De asemenea, s-ar mai fi primit bani și de la directorul firmei UTI. Acesta nu i-a dat baii lui Răzvan Pop, ci lui Ioan Petran, consilier județean PNL Cluj, trimis și el în judecată în dosarul de corupție în care cap de afiș este Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook