Ce riscă românii care nu își fac asigurare pentru locuință. S-ar putea trezi cu sancțiuni
Românii care nu își fac asigurarea obligatorie pentru locuință ar putea să se trezească în imposibilitatea de a-și plăti impozitul pentru aceasta.
"Ne gândim la această variantă ca în momentul în care o persoană își plătește impozitul pentru locuință să prezinte și dovada existenței poliței PAD. Nu trebuie să amendăm oameni pentru că nu își fac poliță. Trebuie să îi convingem că dânșii sunt proprietari și este în avantajul dânșilor să își încheie această poliță de asigurare obligatorie", a declarat miercuri Cornel Coca Constantinescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul Forumului Internațional de Riscuri Catastrofale, potrivit realitatea.net.
Acesta a precizat că PAID este nevoie să fie capitalizată, "dar trebuie să vedem ceea ce înseamnă model propriu de business".
"ASF nu susține creșterea poliței PAD. Noi credem că polița trebuie să rămână la același nivel. Este o situație total atipică. În momentul în care crești prețul pe o poliță pe care tu o vinzi la un nivel de 20%, este evident că nu vei creștere gradul de cuprindere. Dacă nu poți să convingi un proprietar de locuință să-și încheie o asigurare la acest preț, cu siguranță nu o să-l convingi să-și încheie această poliță la un preț ridicat", a mai arătat oficalul ASF.
Conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, în anul 2015, ami puțin de o cincime din cele 8,5 milioane de locuințe din România aveau asigurare obligatorie.
2 Comentarii
Cine nu plateste sa nu fie despagubit, scurt pe doi! Nu are nimeni aceasta obligatie, daca vine cutremur si se inhaie casa ramai boschetar, dar daca nu vine, cum e la Cluj de ce sa le platesc celor care si-au facut case pe maluri inundabile, celor ce locuiesc in zone cu risc seismic si nu au polita? Nu mai stiu tot felul de entitati gen ASF-u lui peste… Citeste mai departe
Poate se fgandesc sa plateasca si despagubiri pt.diferite calamitati naturale .