Ce să faceți dacă întâlniți în drumeții un pui de căprior, care pare abandonat - FOTO
Poliția animalelor atrage atenția că lunile mai și iunie sunt corespondente perioadei de fătare a cervidelor (căprior, cerb comun etc.).
Cei care ies în natură sau care facă lucrări agricole, trebuie să știe următoarele lucruri:
”Puiul în cauză nu a fost părăsit, acesta petrecându-și primele zile de viață în acest fel, până poate fugi de prădători. Este foarte important să nu atingeți puiul pentru că acesta poate fi abandonat de către femela-mamă din cauza mirosurilor care pot rămâne impregnate (miros uman, deodorant etc.).
Totodată este posibil ca femela-mamă să fie în apropiere iar prezența dumneavoastră ar putea speria-o forțând-o să părăsească puiul.
Dacă puii trebuie mutați, spre exemplu din fața unui utilaj sau vehicul folosiți mănuși sau un mănunchi de iarbă tocmai pentru a nu vă impregna mirosul și așezați-l în vegetația ierboasă înaltă în imediata apropiere a locului în care l-ați descoperit.
În situația în care găsiți un astfel de exemplar și este rănit trebuie să sesizați autoritățile.
Este important să cunoașteți că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 407 din 9 noiembrie 2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, capturarea acestor exemplare este incriminată ca și infracțiune”, precizează Poliția Animalelor.
3 Comentarii
Daca dau pigmeii de el nu cred ca vor folosii manusi dar sunt sigur ca o sa ajunga la tava cu rondele de cartofi si sos de usturoi exact in pozitia aia!.
Sa-I spuneti si lui Botindean , asta ii in stare sa-l ridice ca ocupa abuziv un loc de B(L)oc.
Un selfie cu el pt Instagram hihiii