Ce spune mama uneia dintre fetițele arse în experimentul de la Cluj: „Era totul la liber/Nu erau adulți responsabili”


Două fetițe, de 7 și 11 ani au fost rănite grav după ce au participat, sâmbătă după-amiaza, la un experiment desfășurat în cadrul unui festival de știință.

Cele două fete au suferit arsuri pe mâini, gât și pe față.

Polițiștii spun că distanța minimă recomandată nu a fost respectată de victime, însă mama uneia din fetele rănite susține că la fața locului nu existau adulți responsabili care să impună această distanță.

,,Acolo au pregătit niște copii efectiv un experiment. Ei au chemat copiii din primul rând să vină să simtă mirosul și atunci una dintre fetițe, cea mai mică, de 7 ani, a plecat capul și părul ei a luat foc și de la prima fetiță a luat și fetița mea

Un vizitator i-a aruncat repede o geacă pe fată și așa a stins focul de pe fața ei, iar la mână s-a stins focul mai târziu. Nu era îngrădit, era totul la liber, nu erau adulți responsabili”, a explicat femeia, potrivit protv.ro.

Cele două fetițe au suferit arsuri, după ce au atestat la un experiment chimic în care a fost amestecat nisip, zahăr și bicarbonat de sodiu, plus alcool etilic, desfășurat în cadrul Romanian Science Festival. 

Comentarii Facebook