Vineri 22 Noiembrie

Ce spune Ministerul Educației despre reîntoarcerea elevilor la școală


Ministerul Educației a răspuns speculațiilor apărute în presă în ultima perioadă privind reîntoarcerea elevilor la școală, pentru a desfășura orele față în față. 

Astfel, cursurile vor rămâne online și în luna decembrie, iar când va expira hotărârea prin care au fost suspendate cursurile în școli, specialiștii vor face o nouă analiză pentru a decide dacă elevii se vor putea întoarce sau nu, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus.

Ministerul Educației a transmis un comunicat de presă prin care adresează situația cursurilor online desfășurate în această perioadă.

"Precizări de presă

Referitor la diversele informaţii vehiculate recent în spaţiul public privind desfăşurarea/continuarea activităţii didactice în anul şcolar 2020-2021, Ministerul Educaţiei şi Cercetării face o serie de precizări:

Astfel, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, începând cu data de 9.11.2020 au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util.

Precizăm, de asemenea, că în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfăşura "faţă în faţă", procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.545/2020.

În situaţiile în care procesul didactic întâmpină dificultăţi, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet", se arată în comunicatul de presă.


Comentarii Facebook