Vineri 20 Septembrie

Ce spune Poliția Cluj despre cățelușa abandonată, care avea legat de gât un sac cu alți căței. Animalele vor ajunge într-un adăpost


Poliția din Cluj a reacționat după ce mai multe imagini, cu o cățelușă cu trei pui băgați într-un sac, legați de gâtul acesteia, abandonată lângă o pădure, au apărut în spațiul virtual. Fapta a fost semnalată de un șofer care se afla în zonă întâmplător.

Omul a cerut ajutorul celor de la Protecția Animalelor Cluj, dar salvatorii n-au mai găsit puii.

Secția 5 Poliție Rurală Deja a identificat, în urma cercetărilor efectuate, un bărbat de 33 de ani, din comuna Panticeu, ca posesor al animalelor. În timpul acestora au fost găsiți și cei patru căței. Urmează să fie amplasați într-un adăpost.

,,Ieri, 19 septembrie a.c., polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor au demarat cercetări din oficiu sub aspectul infracțiunii de schingiuirea animalelor, după ce în cursul serii de 19 septembrie a.c., în spațiul public, prin intermediul unei rețele de socializare, au fost postate mai multe fotografii cu exemplare canine care ar fi fost supuse unor acțiuni de cruzime și abandonate.

Astfel, polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au demarat verificări pe raza comunei Panticeu, în zonele în care existau indicii că s-ar afla animalele.

Activitățile de căutare au fost reluate în cursul zilei de azi, 20 septembrie a.c., context în care au fost identificate 4 exemplare canine, stabilindu-se că aparțin unui bărbat de 33 de ani, din comuna Panticeu.

Animalele au fost consultate de un medic veterinar, urmând a le fi acordate îngrijirile necesare.

Polițiștii au emis ordine de plasare în adăpost pe care le-au înaintat entității responsabile, respectiv Consiliului Județean Cluj, patrupedele urmând a fi plasate într-un adăpost al unei asociații de profil din Cluj-Napoca," a transmis IPJ Cluj.

Reamintim că, în zonă nu există camere de luat vederi, iar cel care a abandonat animalele e greu de găsit. 

În Cluj-Napoca, o organizație care se ocupă cu salvarea animalelor, Sirius Animal Rescue, va organiza pe 27 septembrie un eveniment de strângere de fonduri, Balul Dar din Dar.

Citește și: Cruzime fără margini în Cluj! O cățelușă a fost abandonată și avea legat de gât un sac în care se mai afla un alt cățel


Comentarii Facebook