Miercuri 16 Octombrie

Ce spune Poliția despre cazul copilului care a furat o trotinetă electrică din curtea unui clujean. Recomandări pentru a evita astfel de situații


În cursul zilei de ieri, 15 octombrie, din curtea unui clujean au fost furate o trotinetă electrică și o bicicletă, în mijlocul zilei, de către, cel puțin, un minor. 

Mai exact, în timp ce se afla în concediu în Italia, clujeanul a rămas fără trotineta electrică și o bicicletă, după ce i-au fost sustrase din casă. Acesta a sesizat Poliția Cluj în momentul în care copilul său a vrut să se joace cu obiectele menționate anterior, însă a observat că acestea au dispărut.

,,În cursul serii de 14 octombrie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție a fost sesizată cu privire la furtul unei trotinete din curtea unui imobil din cartierul Mănăștur.

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a constatat că, o persoană necunoscută, profitând de faptul că poarta de acces era neasigurată, ar fi sustras o trotinetă.

Ulterior, din aceeași locație a fost semnalat și furtul unei biciclete, care ar fi fost sustrasă în aceeași zi.

În cauză se desfășoară cercetări pentru identificarea persoanei bănuite și pentru recuperarea prejudiciului", a transmis IPJ Cluj pentru Știri de Cluj. 

Recomandările Poliției Cluj pentru prevenirea furturilor de biciclete și trotinete:

  • Asigurați porțile de acces și mențineți închise spațiile exterioare neutilizate;
  • Legarea bicicletelor și trotinetelor cu lanțuri sau sisteme de siguranță chiar și în curți private;
  • Depozitarea acestora, pe cât posibil, în spații închise sau în locuri dotate cu supraveghere video;
  • Marcarea bicicletelor și trotinelor cu elemente personalizate sau utilizarea unor metode de înregistrare (ex. fotografierea seriei cadrului), pentru a facilita identificarea acestora în caz de furt

Citește și: VIDEO Până aici s-a ajuns? Copil filmat în timp ce fură trotineta electrică, în mijlocul zilei, din curtea unui clujean: ,,Se întâmplă foarte des”


Comentarii Facebook