Ce spune Poliția despre fetițele din Cluj care au fost arse după ce au asistat la un experiment. Minorele nu ar fi respectat distanța recomandată



Două fetițe au fost rănite grav, după ce au asistat la un experiment organizat sâmbătă după-amiaza, în cadrul unui festival de știință.

Minorele de 7, respectiv 11 ani au suferit arsuri severe, ambele având nevoie de tratament chirurgical.

Din primele cercetări, polițiștii din cadrul IPJ Cluj susțin că fetele s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut peste masa în care se desfășura experimentul. Șuvițe din părul micuțelor ar fi luat foc.

Polițiștii spun că distanța recomandată nu a fost respectată.

,,La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Cluj-Napoca au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 13.45, două minore de 7, respectiv 11 ani, în timp ce participau la un experiment, în cadrul unui atelier de chimie, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut peste masa pe care se desfășura experimentul.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că cele două minore nu ar fi păstrat distanța recomandată, moment în care li s-ar fi aprins șuvițe de păr.”, transmite IPJ Cluj, pentru Știri de Cluj.

În continuare polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul.

Fetița de 7 ani e la ATI cu arsuri pe o suprafață de 9%, la nivelul feței și a unei mâini, iar cealaltă, de 11 ani, are arsuri pe 10% la nivelul gâtului, pieptului și a unei mâini. Ambele se află la  Spitalul de Copii Cluj-Napoca.

Fetițele au fost rănite, după ce au asistat la un experiment organizat în cadrul festivalului Romanian Science Festival.

Comentarii Facebook