Ce spunea zilele trecute Emil Boc despre traficul rutier de la Institutul Oncologic
Traficul rutier de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca poate în orice zi să ”sugrume” circulația în zona centrală a orașului.
Dacă mașinile nu pot face dreapta de pe strada Republicii, spre strada Ion Creangă, unde este Insitututul Oncologic, în câteva secunde se blochează Piața Lucian Blaga și de acolo tot traficul dinspre Mănăștur.
”Se resimte și orice blocaj care este sus la Oncologie, pe strada Creangă, se simte în Piața Blaga. Jos nu se mai absoarbe traficul, dacă acolo de pe Republicii nu se absoarbe traficul pentru a merge la Oncologie, totul este blocat. În fiecare dimineață avem polițiști care dirijează circulația în zona clinicilor universitare.
Am stabilit o chestiune, pe Pasteur când coborâm nu parcăm și pe dreapta și pe stânga pentru că nu mai poate trece nici măcar o mașină. Am stabilit că pe partea dreaptă se parchează și pe stânga nu. Blocajul era așa de mare că nu se mai putea circula.
Am găsit deschidere totală la conducerea Institutului Oncologic să construim în parteneriat un parking cu o terasă înierbată. Poate va avea 2 etaje, dar care va deservi zona și să ne fluidizeze traficul pentru toate clinicile universitare din zonă. Modelul va fi exact acela pe care îl avem cu UBB. Azi este licitație pentru 0parkingul de pe Hașdeu unde sunt minim 12 oferte depuse. Nu mai este prețul cel mai mic, ci un mixt de criterii. Legea îți dă acum posibilitatea să gândești caiete de sarcini care să iasă din carapacea aceea. Este adevărat că funcționarii sunt captivi la aplicarea prețului cel mai mic, pentru că e singurul element care îi scutește de întrebări de la alte discuții. Eu vreau să ne mai asigurăm că nu vor mai câștiga unii ca la Negoiu, ca la centrul DIM, ca la Liceul Mihai Eminescu. Vin oameni cu prețul cel mai mic, iau avansul de 30% prevăzut de lege, și apoi intră în faliment”, a explicat primarul Emil Boc.
Un astfel de caz s-a întâmplat miercuri dimineața. Puteți citi AICI detalii.
5 Comentarii
Combinatia dintre parcari gratuite pentru autoturisme la intrarea in oras (nord Baciu, sud Feleac, est Someseni, vest Floresti) si transport public electric (tramvaie si troleibuze) ar decongestiona traficul si ar pastra aerul curat.
Nu conteaza ce spune. Conteaza ce face. Si nu face.
Chiar daca structura centrului orasului a fost gândita acum câteva sute de ani,nu înseamnă ca in ziua de azi putinele spații libere trebuie sa le umplem cu biserici,chiar daca structura socială a orașului s-a schimbat si mulți tarani au fost relocați in epoca industriala de la sat la oraș.
N-ar fi probleme deosebite daca niște cretini la un moment dat,cu mulți ani in urma,n-ar fi construit o biserica in curtea spitalului si ar fi folosit spațiul pentru parcări.
La fel si in centru,de aproape 30 de ani,niște tarani cu viziune "civică"au început sa construiască încă o catedrala.Sau in Manastur o alta catedrala,ocupa un spațiu imens care… Citeste mai departe
Un om fara pic de viziune, fara caracter, fara competenta, o lichea catarata din premier in primar, dar specialist in dezinformare, minciuna, mani****rea maselor zgubilitice votante. Si asta-i inceputul, cand se vor finaliza maretele edificii din zonele centrale si cele din cartiere, si nu putine, vom fi terminati. Acest om e bolnav si nimeni nu indrazneste… Citeste mai departe