Ce subiecte au picat la Română la BAC 2024. Au apărut subiectele de la Limba și Literatura Română date astăzi


UPDATE: ora 09:50 Le-a picat nuvela la REAL la subiectul III/ La UMAN a fost caracterizare de personaj dintr-o nuvelă

În spațiul public au apărut primele imagini cu subiectele de la Limba și literatura română. 

Potrivit acestora, la Subiectul III de la profil real candidații au de făcut un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate.

Potrivit primelor informațiil apărute de la emevii care au ieșit din săli, la profilul uman subiectele au fost aceleași ca la real, diferența a fost subiectul al treilea.  La Subiectul III - uman, candidații au avut de făcut o caracterizare de personaj dintr-o nuvelă

Vezi ce a picat la BAC 2024 la Română:

subiect 1 .png

subiect 2.png

barem 3.pngbarem 4.png


1.jpeg

2.jpeg

Știrea inițială:

Pe 1 iulie, absolvenții de liceu au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 cu examenul la Limba și Literatura Română.

La nivelul județului Cluj, potrivit datelor înregistrate, 4.627 de candidați (4279 din promoția curentă și 348 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină probele scrise ale examenului național de bacalaureat în această sesiune.  Din totalul candidaților, 3.287 sunt de la unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca, iar 1.340 de candidați sunt din celelalte municipii ale județului.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a examenului național de Bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie. 

Potrivit Ministerului Educației, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul de bacalaureat în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro. 

Comentarii Facebook