Vineri 22 Noiembrie

Cei care au baricadat strada Ștefan Meteș din Mănăștur au pierdut, dar acum amenință că vor demola blocurile

 

Strada Ștefan Meteș, pe care se intră de pe strada Câmpului, va fi deschisă traficului pentru toți locatarii, prin decizia Consiliului Local Cluj-Napoca de joi, 4 februarie.

 

Până acum, cei care locuiau la case au reușit să obțină o hotărâre judecătorească prin care au montat mai mulți stâlpi, limitând accesul persoanelor care locuiesc la blocuri, în capătul străzii.

 

Consilierii locali au votat cu 19 voturi proiectul prin care se deschide traficul auto și pietonal pe această stradă, prin înlăturarea stâlpișorilor, spre nemulțumirea celor de la case. 

 

Avocatul acestora a cerut Primăriei să găsească fonduri pentru a amenaja strada Grigore Antipa, învecinată, care este tot privată, și pe care mai trebuie să se facă exproprieri pentru a se ajunge cu drumul până la blocuri. 

 

Primaria a aprobat in 2006 un PUD aberant cu dedicatie, prin care proprietarii unor apartamente au acesul interzis prin acte pe propria strada, ci pe o alta strada inexistenta de care Primaria a uitat intre timp, nu numai ca nu a mai construit strada nici in acte nu mai apare.

 

Smecherii au speculat acesta bâlba si pe baza acestui PUD au caștigat in instanta blocarea drumului pentru proprietari”, ne-a relatat unul dintre locatarii care nu are acces la propriul bloc cu autoturismul. 

 

Problema este că și locatarii de pe strada Antipa se opun să intre mașinile pe drumul lor. ”Strada noastră este privată. Sunt circa 100 de proprietari pe acest drum, ceea ce înseamnă că Primăria trebuie să îi identifice pe toți. Lucruri ar dura ani de zile și problema celor de la blocuri tot nu s-ar rezolva. În plus, este ciudat că drumul pe strada Ștefan Meteș este al celor de la blocuri, dar tot ei nu au acces la el”, a relatat reprezentatul locatarilor de pe strada Antipa.

 

Montarea stâlpișorilor pe strada Ștefan Meteș s-a făcut în baza PUD -ului din 2006 care reglementa că Primăria va amenaja un drum pentru cei care locuiesc la blocuri. Drumul nu s-a mai făcut, iar în noul Plan Urbanistic General al Clujului nici nu mai apare, astfel că toată discuția este fără rost. 

 

Singura soluție pentru consilierii locali de a rezolva criza a fost demontarea stâlpișorilor, ceea ce s-a și aprobat. 

 

Cu toate acestea, la finalul votului, unul dintre proprietarii caselor de pe strada Ștefan Meteș a strigat că prin acest vot s-a declanșat războiul. ”Vom ataca totul în instanță. Vom cere să se demoleze și blocurile pentru că sunt construite ilegal”, a spus o doamnă.

 

Nimeni nu a putut să explice cu ce i-ar deranja traficul auto al celor 48 de familii din capătul străzii Meteș. 

Comentarii Facebook