Cei care curăță buruienile de pe malurile Someșului, luați de val: „În Someș nu parchează mașini, nu se plimbă nimeni că să zicem că e factor de risc”


După ce au existat nenumărate sesizări în care clujenii își exprimau nemulțumirea în legătură cu buruienile de pe malurile Someșului, angajații Primăriei Cluj-Napoca s-au pus pe treabă. Zona se află în plin proces de curățare a buruienilor.

Cu toate acestea, un clujean susține că, pe lângă buruienile care făceau zona să arate neîngrijit, este tăiat și stuful pe care rațele îl folosesc drept refugiu El se plânge că puținul spațiu verde al municipiului este distrus de oameni plătiți de la bugetul local. 

Am trecut azi dimineață pe lângă Someș lângă podul Garibaldi ca să văd o echipă care a tăiat ierburile de pe mal și era în procesul de a tăia stuful de pe o "insulă" din râu. Doresc să înțeleg ce motiv pe lumea asta ați putea avea să tăiați stuful DIN apă. În Someș nu parchează mașini să zicem că cad crenguțe și frunzulițe pe ele, nu trec autobuze, nu sunt cabluri electrice, nu se plimbă nimeni că să zicem că e factor de risc.

În schimb avem un habitat natural, unde trăiesc, se hrănesc și se reproduc pești, insecte și păsări. Rațele au nevoie de acel stuf pentru a se adăposti și a-și face cuiburi. De ce l-am tăia? Are vreo problema conducerea Clujului cu rațele? Nu arată mai frumos, arată ca o distopie. Și ierburile de pe mal? Chiar voi le-ați plantat în anii precendenți. Erau flori decorative. S-au dat bani și efort ca să fie plantate.

Acum că le-ați tăiat în perioada mai secetoasă o să stăm să privim cât de frumos arată pământul gol și uscat până la primăvară. Nu înțeleg de ce ați planta ceva ca în scurt timp să le tăiați. Să înțeleg că există bani din belșug la bugetul orașului că să plătim oameni să distrugă puținul spațiu verde care a mai rămas. Am să urez rațelor de pe Someș un simplu: "Ghinion!" din partea conducerii.”, a transmis clujeanul. 

Comentarii Facebook