Cei doi indivizi care au înjunghiat un tânăr de 19 ani într-o stație CTP din Cluj au fost reținuți! S-au plimbat cu armele la vedere prin oraș


UPDATE 7 august 2024, ora 7.00

Cei doi agresori reținuți sunt foarte tineri: unul are 19 ani, iar celălalt 20 de ani

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca –Secția 3 Poliție au dispus reținerea a doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea de obiecte periculoase.

În plus, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliara la imobile situate în municipiul Cluj-Napoca.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri provenite din comiterea infracțiunilor cercetate și alte bunuri de interes în cauză.

„În fapt, la data de 15 iunie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 3 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați despre o stare conflictuală înregistrată pe strada Teodor Mihali, din municipiul Cluj-Napoca. Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că, un tânăr de 19 ani, în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun, ar fi fost agresat de către doi tineri, iar ulterior, la părăsirea mijlocului de transport în comun, ar fi fost din nou agresat de către cei doi, cu un obiect tăietor-înțepător. Totodată, în urma investigațiilor desfășurate, polițiștii i-au identificat pe cei doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor, iar față de aceștia au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și suportul de specialitate al BOS Cluj-Napoca și UTAI Cluj-Napoca”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.


Știrea inițială

---------------------------------------------------------

În urmă cu aproape două luni, un tânăr de 19 ani a fost atacat cu un briceag într-o stație CTP din Cluj-Napoca. Polițiștii au reușit acum să-i găsească pe cei doi indivizi care l-au înjunghiat aceștia fiind reținuți.

Totul a avut loc pe data 15 iunie, victima fiind înjunghiată în umăr cu un briceag  în urma unui conflict spontan care s-a petrecut în stația de autobuz de pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca, în apropiere de FSEGA. 

,,În ceea ce îl privește pe primul inculpat, organele de urmărire penală au stabilit faptul că acesta, în data de 15.06.2024, în jurul orei 14:30-14:40, în timp ce se afla pe str. Teodor Mihali din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, în stația CTP „Campus Universitar” i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri, după care a urmărit-o pe aceasta în zona parcării F.S.E.G.A. şi a atacat-o cu un obiect înțepător (briceag), provocându-i o plagă înjunghiată în zona umărului stâng, necesitând un număr de 5-6 zile de îngrijire medicală.”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Briceagul l-a primit chiar de la prietenul lui, care nu a ezitat să lovească și el victima cu pumnii. 

,,În ceea ce îl privește pe cel de al doilea inculpat, s-a reținut că, la data de 15.06.2024, în jurul orei 14:30-14:40, în timp ce se afla pe str. Teodor Mihali din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, în stația CTP „Campus Universitar” i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul în zona feţei, după care i-a înmânat primului inculpat un obiect înțepător tip briceag, inculpatul din urmă urmărind persoana vătămată în zona parcării F.S.E.G.A. şi a atacat-o cu briceagul oferit, provocându-i o plagă înjunghiată în zona umărului stâng, necesitând un număr de 5-6 zile de îngrijire medicală.”, potrivit sursei citate.

Joaca cu briceagul în autobuz 

Doar cu o oră înainte de atac, cei doi indivizi s-au jucat fără jenă cu briceagul în autobuz, unul dintre ei mimând chiar acte de violență. 

Primul inculpat ,,a folosit un obiect înțepător tip briceag, mimând că îl loveşte pe cel de al doilea inculpat, după care i l-a înmânat acestuia din urmă. “, au explicat  reprezentanții parchetului.

Plimbări cu maceta prin parc

Ororile nu se opresc aici. Unul dintre cei doi atacatori a fost surprins plimbându-se prin parcul din apropiere de Iulius Mall cu maceta la talie. 

,,Nu în ultimul rând, organele de urmărire penală au mai stabilit faptul că, același inculpat la data de 15.06.2024, în jurul orei 16:00, în timp ce se plimba prin parcul Iulius Mall din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, avea atașată de talia sa un obiect-înțepător tip macetă”,  potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați mai apoi instanței care a decis ca aceștia să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Primul inculpat este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe în formă continuată, portul sau folosirea de obiecte periculoase, (fapta săvârșită în mijlocul de transport în comun M31, indicativ 966) și portul sau folosirea de obiecte periculoase (fapta săvârșită în parcul Iulius Mall).

Al doilea suspect  este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe în formă continuată şi portul sau folosirea de obiecte periculoase. 

Un tânăr a fost înjunghiat sâmbătă după-amiază într-o stație de autobuz de pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca/ A fost dus la UPU

Comentarii Facebook