Vineri 22 Noiembrie

Cel mai bun mod de a vă organiza frigiderul


Dacă v-ați asumat sarcina descurajantă de a vă curăța frigiderul, ar trebui să vă oferiți o palmă bine meritată pe spate! O meritați! Dar încă nu ați terminat! Odată ce toate condimentele expirate au fost aruncate și rafturile au fost șterse, a venit timpul să punem totul la loc. Și contează cum o faceți și unde puneți lucrurile.

Nu disperați! Vă vom spune cum să o faceți. Continuați să citiți toate sfaturile, trucurile și recomandările noastre.

Cum își organizează bucătăriile profesionale frigiderul

Atunci când organizăm frigiderul, ne place să folosim bucătăriile profesionale și de restaurant ca modele, deoarece acestea își organizează frigiderele având în vedere siguranța alimentelor. Modul lor de a face acest lucru este să se organizeze în funcție de temperatura la care trebuie gătite alimentele.

Lucrurile care nu au nevoie de gătit pentru a fi consumate în siguranță (cum ar fi preparatele sau resturile) sunt plasate în partea de sus, apoi orice altceva este organizat în jos în funcție de temperatura la care trebuie gătită, iar alimentele trebuie gătite la cel mai înalt nivel temperatura (ca puiul) fiind în partea de jos.

Frigider eMag oferte speciale

Atunci când este organizat în acest fel, orice contaminare încrucișată care apare nu va fi o problemă, deoarece alimentele contaminate trebuie să fie gătite la o temperatură mai mare decât alimentele așezate deasupra acestuia, care ar fi putut picura în jos.

Cum să vă organizați propriul frigider

Deci, cum adoptăm modul lor de organizare? Iată strategia care folosește aceleași principii, adaptate la configurațiile unui frigider de acasă.

  1. Rafturi superioare: Resturi, băuturi și alimente gata de consumat (cum ar fi iaurtul, brânza și carnea delicatese).
  2. Rafturi inferioare: ingrediente crude destinate preparatelor gătite.
  3. Ușa: Ușa frigiderului este cea mai caldă parte a frigiderului, așa că numai condimentele ar trebui să meargă acolo. Nu puneți ouă sau lapte în ușă, deoarece acestea ar trebui plasate într-o parte mai rece a frigiderului.
  4. Sertare: V-ați întrebat vreodată care este cea mai bună locație de frigider pentru carne? Păstrați-o pe raftul inferior al frigiderului sau in sertare. Acest lucru împiedică orice suc de picurare să vă contamineze celelalte alimente. Acest lucru este deosebit de important atunci când dezghețați carnea în frigider, unde sucurile evadate sunt mai susceptibile. Așezați întotdeauna carnea de decongelare pe o farfurie sau într-un recipient. 

Deoarece sunt concepute pentru a păstra produsele la umidități specifice, este logic să stocați fructe și legume în sertare. Dar ele sunt de obicei la baza frigiderului, așa că riscăm să ne contaminăm legumele proaspete dacă punem carne pe raftul de deasupra.

  • Dacă aveți două sertare, faceți unul dintre ele exclusiv pentru legume și celălalt exclusiv pentru carne crudă.
  • Dacă un sertar este deasupra celuilalt, utilizați cel mai mic sertar pentru carne. Dacă sunt unul lângă altul, oricare dintre sertare ar fi bun. Curățați sertarul pe care îl folosiți des pentru carne.
  • Aveți nevoie de ambele sertare pentru fructe și legume? Dacă este inevitabil să puneți carnea crudă deasupra altor alimente, improvizați-vă propriul sertar cu carne folosind o cutie din plastic transparent care va prinde orice picături accidentale și va menține carnea în siguranță departe de orice altceva.

Nu suprasolicitați frigiderul

După o plimbare la alimentară, există o mare satisfacție în privirea la frigiderul complet încărcat cu toate articolele preferate. Doar asigurați-vă că nu îl umpleți cu prea multă mâncare. Un frigider supraumplut poate restricționa fluxul de aer, ceea ce face mai dificilă păstrarea lucrurilor la rece, ceea ce reduce eficiența energetică și poate pune presiunea pe motorul frigiderului.

Fiți atenți la ceea ce depozitați în ușă

Unele produse alimentare nu trebuie depozitate în ușa frigiderului. Cu deschiderea și închiderea constantă, temperatura din ușă nu este întotdeauna constantă. Așa că mergeți pe siguranță și păstrați lucrurile care se strică ușor, inclusiv ouăle, în frigider pe un raft.

Păstrați fructele și legumele separate

Oferiți fructelor și legumelor o viață mai lungă, păstrându-le separate. Unele fructe degajă un nivel ridicat de agent de maturare numit etilenă, care poate strica legumele din jur. Dacă depozitați oricare dintre produsele dvs. în pungi, asigurați-vă că există găuri care să permită fluxul de aer.

Comentarii Facebook