Vineri 20 Septembrie

Cel mai important parc din Cluj, folosit pe post de hotel de persoanele fără adăpost. Fenomenul a luat amploare: ,,Au decis să locuiască acolo”


Câteva persoane fără adăpost și-au găsit ,,cazare”  în Parcul Central Simon Bărnuțiu din Cluj-Napoca.

Aceștia ,,s-au mutat” în parc, în apropiere de facultatea de chimie, loc în care își desfășoară activitățile zilnice, spune un clujean.

,,Sunt niște persoane care au decis să locuiască în parcul central vis-a-vis de facultatea de chimie. Vă rog sa vedeți ce e cu ei. Va multumesc!”, a menționat clujeanul într-o sesizare adresată Primăriei Cluj.

Și alți clujeni au observat prezența oamenilor fără adăpost în parc, mai ales că unii dintre ei ar consuma și alcool sau ar inhala prenadez. 

,,Persoană fără adăpost respirând în pungă, parcul central Simion Barnutiu”, a reclamat alt clujean.

În ultimul timp, din ce în ce mai mulți clujeni au observat că acest fenomen îngrijorător ia amploare. În Gheorgheni de exemplu, un parc a fost luat cu asalt de oamenii fără adăpost care și-au creat zone de dormit în tufișuri. De multe ori aceste persoane lasă în urma lor dezastru și trăiesc în condiții insalubre. 

,,Și-au stabilit un fel de cartier/Ziua triază gunoaie iar noaptea au culcuș în tufișuri”- Oamenii fără adăpost au pus stăpânire pe un parc din Cluj!

O soluție de scurtă durată ar fi acțiuni mai dese ale autorităților locale și îndrumarea oamenilor fără locuință spre Adăpostul de Noapte al Primăriei Cluj-Napoca. de pe strada Oașului, nr. 298. Acolo se oferă cazare pe timpul nopții și o masă caldă. 


Comentarii Facebook