Duminica 22 Decembrie

Cer să facă alte cabane pe malul lacului Tarnița! Tișe: Și cu zidurile din beton ilegale ce faceți? Proprietar: Nu știam că trebuie autorizație - FOTO


Proprietarul Yachting Club Tarnița, Ștefan Roman, s-a prezentat alături de arhitect în fața Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj, pentru a cere acordul ridicării unei cabane, care contine de fapt patru corpuri, deci patru cabane. 

Terenul coboară până la lac și arhitectul a propus dezmembrarea acestuia, deci practic trecerea în legalitate a unei parcele. În partea de sus, ar fi urmat să fie noile cabane, fără legătură cu partea dinspre apă, unde totul este făcut fără autorizație.

Adică cum, dezmembrați o parcelă în care sunt construcții ilegale și vreți să faceți construcții legale?”, a întrebat Alin Tișe.

Sunt două ziduri de sprijin pentru că terenul este foarte abrupt”, a explicat arhitecta. 

Arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a spus că ”aveți construcții realizate ilegal pe domeniul public al statului”. 

Și eu vreau să fac ziduri și să am proprietate pe terenul altuia. Ei vor să intre în legalitate. Nu asta e problema că au făcut un zid fără autorizație., Oamenii nu sunt sfinți. Dar au făcut zidul pe domeniul public, fără de care nu puteau avea ieșire la apă. Dacă tot doriți să intrați într-o normalitate, de ce nu încercați să tratați toate parcelele unitar și să le remediați? De ce vreți să lăsați parcela 1 tot așa?”, a întrebat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. Arhitecta s-a pierdut, sub tirul întrebărilor, fiind ajutată de beneficiarul proiectului, Ștefan Roman. 

Untitled3.pngUntitled4.png

Untitled6.png

Noi deținem proprietatea. Terenul a fost intabulat la achiziție și am fost obligați să îl dezmembram pentru că hidroelectrica e proprietarul malului…”, a spus acesta.

Dvs acolo aveți o încurcătură, pentru că ați construit pe parcela dvs și pe cea a statului fără autorizație și acum când vreți să construiți și nu puteți.

Legea apelor spune clar că malul este proprietatea statului. Tot ce este sub această linie galbenă este ca și când ați construi pe fundul unui pârâu. 

Ziceți că ați intabulat, dar vă spun că totul este ilegal”, a mai adăugat și Claudiu Salanță.

Oficialii au spus că riscul este ca totul să fie demolat acolo, pentru că este ilegal. 

Riscul la care vă expuneți este că aceste lucrări se desființează din dispoziție de primar, la solicitarea proprietarului, adică Hidroelectrica”, a mai spus Claudiu Salanță. 

Proprietarul Ștefan Roman: Noi am făcut zidul de sprijin pentru că apa eroda terenul

Claudiu Salanță: Le-ati făcut cu autorizație sau fără?

Ștefan Roman: Nu știam că ne trebuie! 

Alin Tișe: Dacă vin eu mâine si fac un zid de sprijin pe terenul dvs e ok? Eu știu că statul nu este un bun administrator…

Ștefan Roman: Nu ne-a fost clar că nu este proprietatea noastră

Alin Tișe: Lucrurile sunt clare. Evident că s-au construit fără autorizație. Să lămurim problema cu construcțiile de acolo. Până nu lămurim chestiunea aceasta și cum s-au dezmembrat și pe domeniul cui s-a făcut nu putem merge mai departe. După ce vom verifica, vom putea discuta despre un proiect și despre o intrare în legalitate. Propun aviz nefavorabil. Proprietarii să încerce că ne ajute ca să găsim soluții pentru a stabili regimul juridic al întregii proprietăți să se intre în normalitate, altfel va rămâne în permanență ilegalitate. Îl încurajăm să facă afaceri la nivel decent. 

Untitled1.png

Comentarii Facebook