Vineri 20 Septembrie

Cerere mare, infrastructură ZERO la Tarnița. Șoferii clujeni, nevoiți să depășească pe linie continuă: „Sunt sute de mașini parcate înspre coada lacului”


Cu o suprafața de aproximativ 215 ha, o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri, lacul Tarnița este una dintre cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj. Oamenii încearcă să se bucure de această destinație, în pofida faptului că administrațiile locale și județene nu s-au preocupat să amenajeze zona corespunzător pentru accesul turiștilor și nici nu asigură transport public.

De la coada lacului Tarnița până la Intersecția Someșul Rece sunt sunte de mașini parcate în fiecare weekend. 

„De la coada lacului Tarnița până la Intersecția Someșul Rece sunt sute de mașini parcate pe sensul de mers înspre coada lacului. Toate ocupă o bandă. 

Se dau portocale? Sau iau oameni apă în găleți? S-au apuca de pescuit toți? Doar mașini de MM, BN, IF, CT, SB, câteva de CJ. 

E nașpa situația pentru că cei care vin de la munte înspre Cluj sunt blocați de cei care depășesc linia continuă să urce înspre Raiul Tarnița”, a transmis un șofer clujean. 

Construcțiile ilegale se înmulțesc, înfloresc afacerile profitabile cu hidrobiciclete și caiace, dar nu se construiește un ponton public și nu se asigură acces în zonă în weekend cu transport public.

Comentarii Facebook