Duminica 22 Decembrie

CFR dă vina pe călători după ce un clujean nevăzător a fost umilit de controlor: Nu au vrut câinele însoțitor în cușetă


Postarea unui tânăr nevăzător din Cluj a ajuns virală pe internet după ce acesta a relatat cum un controlor CFR nu a vrut să îl lase să își ocupe locul la cușeta de dormit, deoarece avea alături de el câinele însoțitor.

Tânărul pornise din Gara de Nord și voia să ajungă la Cluj, însă acesta s-a întâmpinat cu probleme din partea controlorului, situația fiind rezolvată abia cu intervenția Poliției, care a sosit abia în Ploiești.

Deși tânărul avea bilet la cușetă, un controlor i-a ieșit în cale și nu l-a lăsat să își ocupe locul, susținând că nu are voie cu animale de companie în vagoanele cușetă. Mai mult, controlorul i-a blocat fizic accesul pasagerului, relatează clujeanul.

Citește AICI povestea sa.

Totuși, reprezentanții CFR Călători susțin, prin intermediul unui comunicat de presă, că refuzul accesului în cușetă a venit din parta călătorilor, ci nu a personalului.

Precizăm că refuzul de a permite accesul în compartimentul cuşetă al tânărului însoţit de câinele ghid a fost generat de către ceilalţi călători din compartiment care au solicitat acest lucru şi care aveau acest drept conform regulamentelor de transport şi nu de către însoţitorul de vagon aşa cum este menţionat. Însoţitorul de vagon a făcut tot ce e omeneşte posibil pentru ca tânărul să se odihnească până la Cluj şi de a-i mulţumi, de asemenea, şi pe ceilalţi călători. Însoţitorul de vagon i-a găsit o altă cuşetă de dormit, după ce călătorii din cuşetă lui îi refuzaseră accesul cu câine", se arată într-un comunicat al CFR Călători remis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu Regulamentul de transport pe calea ferată din România şi a Regulamentului Comisiei Europene nr. 1371/2007 nu este permis transportul animalelor care pot deranja sau incomoda călătorii sau pot provoca o daună.

"Accesul persoanelor cu câini ghizi la vagoane de dormit/cuşetă se face cu acceptul celorlalţi parteneri de călătorie. Totodată, conform aceluiaşi regulament european, personalul nostru de tren oferă asistenţă persoanelor cu mobilitate redusă dacă ne transmit o solicitare cu minimum 48 de ore înainte de efectuarea călătoriei, ceea ce tânărul nu a făcut", subliniază CFR Călători.

Comentarii Facebook