Sambata 2 Noiembrie

Chirurgul Ciuce a făcut la Cluj operații REVOLUȚIONARE pe copii - VEZI un astfel de caz - FOTO

 

Chirurgul Constantin Ciuce, cel care nu a fost lăsat să opereze un bebeluș care suferea de o malformație gravă pe motiv că nu are specializare pediatrică, are la activ succese remarcabile în operațile pe copii. 

 

Constantin Ciuce susține că ar fi încercat să îi salveze viașa fetiței Sara Maria, care s-a născut la Cluj cu o gravă malformație, hernie diafragmatică, dar că nimeni nu i-a cerut ajutorul, cu toate că părinții se înțeleseseră cu profesorul clujean pentru a le opera fetița. 

 

Eu nu am spus că fetița ar fi puttut fi salvată. Eu am spus doar că fetița merita o șansă la viață”, a spus profesorul Constantin Ciuce.

 

Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj a luat decizia ca fetița să fie transportată cu elicopterul la București, pentru că profesorul Constantin Ciuce nu are specializare pediatrică și nu poate face operația. Legal, managerul Petre Șușcă este acoperit de acte, dar moral lucrurile sunt în dispută. Cert este că fetița a decedat în ambulanță. 

 

Chirurgul Constantin Ciuce a spus că el a mai operat copii, care aveau diagnositc similar. 

 

Tehnica inventată de echipa chirurgului este una nouă. Fotografii cu un astfel de caz au fost prezentate la un congres internațional de chirurgie, unde tehnica chirurgilor clujeni de a monta un ”cort din plastic” pe peretele abdomninal, care să fie extras, treptat, printr-un sistem de contragreutati, a fost aplaudată la scenă deschisă.

 

 

 

 

Deși hernia diafragmatică a fost mare, fapt ce a necesitat ca toate organele interne să fie repoziționate la locul lor, medicii au reușit să salveze viața copilului. ”În prima fază, am relocat organele, care se în altă parte decât acolo unde ar fi trebuit să fie, stomac, splină, intestin gros și subtire. După aceasta am apelat pe loc la un lucru, și anume, am plasat pe peretele abdomninal, un fel de cort din plastic. Treptat, am crescut dimensiunea peretelui abdominal și am reușit să închidem peretele abdominal. În acest fel, acest copil care în mod normal nu ar fi avut nicio șansă la viață am reușit să îl salvăm”, a spus profesorul Ciuce.

 

În cazul băiatului operat cu succes, sistemul de alertă a funcționat foarte bine la Cluj. Profesorul a fost anunțat de caz de către medicul ginecolog, astfel că a putut interveni și opera cu succes malformația gravă. În cazul fetiței Sara Maria, operația nu a mai avut loc din cauza faptului că neonatologul de caz, prof. dr. Gabriela Zaharia a considerat ca util, transferul cazului la București.

 

Când sarcina a ajuns la termen, mi-a fost comunicată ziua în care se va face operația cezariană. Am anunțat medicul anestezist, pe doamna profesor Natalia Hagău, în legătură cu nou născutul cu hernie diafragmatică. Copilul a fost internat la pe Secția de Neonatologie, iar medicul neonatolog și doamna profesor Hagău au evaluat starea copilului și l-au monitorizat după naștere”, a declarat profesorul Ciuce.

 

În cazul fetiței Sara Maria, sistemul l-a ocolit pe Constnatin Ciuce și pe echipa lui, iar micuța a decedat după șase ore de la naștere.

 

Băiețelul din fotografii este acum în regulă și a primit o nouă șansă la viață.

 

Comentarii Facebook