Duminica 8 Septembrie

Cine era tânărul care și-a pierdut viața la Tarnița/ Avea 18 ani, era din Florești și era cu toată familia la lac când s-a produs tragedia VIDEO


Tânărul de 18 ani care a murit înecat vineri la Tarnița locuia în Florești, județul Cluj, și venise cu părinții și cu sora lui în vârstă de 8 ani la lac. La un moment dat, pentru a se răcori, baiatul a intrat în apă, cu intenția de a traversa lacul, un traseu care nu ar fi trebuit să fie extrem de complicat și nici nu trebuia să dureze mai mult de 15-20 minute..

Se pare că tragedia s-a petrecut din cauza faptului că în timp ce înota, tânărului i s-ar fi pus un cârcel care l-a împiedicat să continue și s-a scufundat.

După apelul de urgență, au fost mobilizate rapid echipaje de salvare, inclusiv scafandri. La acel moment, doi scafandri se aflau pe malul opus al lacului pentru antrenament. Aceștia au fost transportați cu o barcă în zona unde dispăruse tânărul pentru a începe căutările.

Unul dintre scafandri a declarat pentru Ziarul Făclia, că în urma operațiunii care a durat cu totul aproximativ 15 minute de la primirea alertei, l-au găsit pe Anghel Moldovan pe fundul lacului, cu capul în nămol: 

Ne-am echipat pe barcă în timp ce ne deplasam spre locul indicat unde ar fi dispărut persoana. Când am ajuns în zonă, am sărit în apă și în aproximativ 3-4 minute l-am localizat pe băiat. Era pe fundul lacului, la 6,7 metri adâncime, cu capul în nămol. L-am legat de o baliză și l-am scos la suprafață”, a declarat scafandrul pentru Ziarul Făclia,

La sosirea echipajelor, în prima fază tânărul a fost resuscitat și era pregătit să fie transportat cu elicopterul SMURD de urgență la spital. Din păcate, însă înainte ca elicopterul să decoleze, acesta a intrat din nou în stop cardio-respirator iar medicii nu au mai putut face nimic și au declarat decesul. 

Tânărul de 18 ani scos din lacul Tarnița din Cluj s-a stins din viață. A intrat în stop cardio-respirator înainte ca elicopterul SMURD să decoleze - VIDEO


Comentarii Facebook