Cluj- Accident pe calea ferată: Un BMW a fost lovit de tren/ În mașină erau doi pasageri FOTO


Accident la Pasajul Mintiu Gherlii: autoturism lovit de tren. În mașină erau două persoane care când au văzut că mașina rămâne blocată, au ieșit rapid din autoturism

Un accident a avut loc în urmă cu puțin timp. Un autoturism a fost lovit de un tren în zona Pasajului Mintiu Gherlii, județul Cluj. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17.30, când mașina a fost surprinsă de tren în mijlocul trecerii.

Echipajele de intervenție s-au deplasat de urgență la fața locului, acționând pentru acordarea primului ajutor șoferului și evaluarea situației. Traficul feroviar a fost temporar întrerupt.

Din primele informații, este vorba despre un autoturism BMW în care se aflau două persoane, care au relatat că mașina a rămas blocată pe calea ferată. Văzând că se apropie trenul, pasagerii au coborât din mașină și au scapat teferi. În accident a fost implicat un trenul de călători, care circulă pe ruta Cluj-Baia Mare.

„Pompierii de la Punctul de Lucru Gherla au fost solicitați să intervină în apropiere de localitatea Mintiu Gherlii, unde un autoturism a fost lovit de tren. Din fericire, în urma acestui eveniment au rezultat numai pagube materiale”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Autoritățile au început o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului și pentru a evalua dacă șoferul a respectat toate regulile de trecere la nivel cu calea ferată.

„În data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj au fost sesizați despre un accident feroviar produs la o trecere la nivel cu cale ferată din comuna Mintiu Gherlii. Din cercetările preliminare efectuate, polițiștii au constatat că, un bărbat, de 41 de ani, din comuna Cuzdrioara, care circula cu autoturismul înspre localitatea Mintiu Gherlii, a fost accidentat de un tren care circula pe relația Cluj-Napoca – Baia Mare. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Atât conducătorul auto, cât și mecanicul de locomotivă, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, au anunțat reprezentanții IPJ Cluj.

Traficul feroviar a fost afectat pentru aproximativ 40 de minute.


Comentarii Facebook