Vineri 20 Septembrie

Cluj: Bărbat de 51 de ani, prins sub influența psihoactivelor la volan, pe Autostrada Transilvania. S-a ales cu o amendă penală de 2250 de lei


Un bărbat de 51 de ani, din municipiul București, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Turda la plata unei amenzi penale în cuantum de 2250 de lei, după ce a fost prins drogat la volan. 

Bucureșteanul este acuzat de săvârşirea infracţiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, însă decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, la data de 25 noiembrie 2022, bărbatul a fost depistat în trafic, în timp ce conducea o autoutilitară pe Autostrada A3 Câmpia Turzii-Nădășelu, de către polițiștii rutieri. 

Bărbatul a fost testat cu aparatul Drager Drugtest 5000, care a indicat o valoare pozitivă la substanțele Opiates (OPI) și Metadonă (MTD). Astfel, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal din Turda, în vederea recoltării unei mostre biologice de sânge și unei mostre de urină, pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor prezente în organism. 

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, a rezultat o valoare pozitivă pentru substanțele metadonă, morfină și alți derivați opiacei.

În fața polițiștilor, bărbatul a declarat că a luat medicamente pentru răceală şi  durere de dinţi, respectiv Nurofen, Ibuprofen şi Famotidină. Totodată, acesta a declarat că a consumat substanţe psihoactive în trecut, dar nu şi pe parcursul ultimilor 3 ani.

Ulterior, în fața instanței, bucureșteanul a susținut că din cauza unor dureri în zona lombară, a luat o pastilă de Tramadol. De asemenea, bărbatul a menţionat că, la data comiterii faptei, nu se simţea sub influenţa substanţelor psihoactive, iar capacitatea de a conduce nu i-a fost afectată.

Comentarii Facebook