Vineri 22 Noiembrie

Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 a debutat pe foaie. ȚELURILE sunt mărețe

 

Federația Share a demarat proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015, dar ce se va întâmpla efectiv în acest an nu s-a anunțat încă.

 

Se știe numai că în 15 ianuarie vor fi lipite autocolante pe geamurile a 50 de autobuze din Cluj-Napoca pentru promovarea culturii. 

 

În luna ianuarie vor fi afișate în 50 de autobuze, fragmente din textele unor autori contemporani. Acțiunea preia spațiul interior al autobuzului pe care îl folosim atât de des și în același mod pentru a crea ceva nou, cultural și creativ. Citatele selectate vor fi prezentate în cele 5 limbi oficiale ale programului Cluj 2015: engleză, română, maghiară, franceză și germană.

 

Fragmentele au fost alese de Centrul Cultural German Cluj-Napoca, British Council Cluj-Napoca și Uniunea Scriitorilor din România – filiala Cluj. Și traduse de Institutul Francez Cluj și comunitatea maghiară”, se arată pe site -ul cluj2015.eu.

 

Un alt proiect anunțat este Untold Festival, unde vor putea fi văzuți artiști precum David Guetta sau Avicii. Alte informații despre evenimentele care vor avea loc la Cluj-Napoca în 2015 nu au ”transpirat”, dar organizatorii promit că le vor anunța la finele lunii ianuarie. 

 

Federația Share și-a propus totuși să bată unele recorduri cu acest eveniment.

 

Considerăm Programul un succes, dacă:

 

ÎN CIFRE:

 

• 50% din populația locală totală participă la măcar un eveniment al Capitalei Europene de Tineret (200.000 de participanți unici locali, 1.000.000 participanți locali),

• Numărul de turiști va crește cu 20% în 2015, și cu 23% în 2016-2018,

• 80% din populația sub 35 ani participă la minim un eveniment sau proiect al capitalei de tineret,

• Numărul de participanți străini la proiectele sau evenimentele ONGurilor crește cu 150% și minim 25.000 de participanți unici străini participă la măcar un eveniment al capitalei de tineret,

• 2.000 de voluntari se implică în Capitala Europeană de Tineret și formează grupul de Voluntari ai Clujului,

• 75 de start-upuri (ONGuri, companii noi) sunt formate cu ajutorul programului,

• Finanțarea tinerilor la nivelul municipialității crește cu 150%, în contextul anului Capitalei Europene de Tineret,

• Toate fondurile pentru tineret valabile în sectorul ONGurilor din diferite surse cresc cu 100% urmând EYC,

• 1 metodă de bună practică e creată pentru a implementa programe ce se desfășoară pe tot parcursul anului în Cluj-Napoca,

• 1 nouă prioritate pe politici și activități în domeniul tineretului e creată în Planul de Dezvoltare General pentru Cluj-Napoca în 2014-2020”.

Comentarii Facebook