Duminica 8 Septembrie

Cluj: Ce s-a întâmplat cu porcii care au murit în incendiul de la ferma din Lita. Peste 600 de animale și-au pierdut viața


În noaptea de duminică spre luni, pompierii clujeni au intervenit de urgență la un incendiu izbucnit la o fermă din Lita, județul Cluj.

Flăcările au cuprins un imobil de 1000 de mp în care se aflau porci. Din păcate, 612 animale și-au pierdut viața ca urmare a incendiului.

Autoritățile locale au decis, într-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, ca cei peste 600 de porci care au murit în incendiul de la ferma din comuna Săvădisla să fie îngropați. 

Astfel, autoritățile responsabile au dispus în regim de urgență măsurile și acțiunile necesare pentru îngroparea celor aproximativ 600 de cadavre de porci rezultați în urma incendiului, în condiții de siguranță.

,,Singura soluție identificată ca fiind rapidă și sigură din toate punctele de vedere a fost îngroparea. Terenul identificat de către autoritatea locală a fost în extravilanul comunei Săvădisla, iar îngroparea s-a realizat conform procedurii specifice, existente la nivelul DSVSA (utilizarea de folii, var, etc)”, a declarat subprefectul István-Szilárd Tasnádi.

Comentarii Facebook