Duminica 8 Septembrie

Cluj- Dezastru ecologic în Apahida din cauza deversărilor din fosele septice de la imobilele din zonă: „Nu v-aș dori să îl mirosiți”- VIDEO


Apahida: Dezastru! Nu v-aș dori să stați seara afară să îl mirosiți. Mizerie cât cuprinde!


Un locuitor din Apahida a filmat un adevărat dezastru ecologic care are loc pe pârâul Mărăloiu din comuna Apahida, județul Cluj. În video-ul trimis redacției Știri de Cluj  se vede în ce hal arată zona Valea Mărăloiu din cauza deversărilor ce se fac în acest pârâu. Omul susține că principala cauză sunt fosele septice de la imobilele din zonă care sunt deversate direct în pârâul Valea Mărăloiu. 

"Așa arată pârâul Valea Mărăloiu din Apahida. Secolul XXI! Se deversează din fosele septice care sunt în zonă, în acest pârâu. Uitați cum arată! Dezastru! Nu v-aș dori să stați seara afară să îl mirosiți. Mizerie cât cuprinde!"

Localnicii sunt revoltați de situație și cer măsuri urgente pentru a remedia problema. "Este inacceptabil ca în secolul XXI să mai avem astfel de probleme de mediu. Ne punem sănătatea în pericol și distrugem natura", ne-a scris un alt locuitor din Apahida.

În pârâu se aruncă inclusiv cauciuri, deci acesta necesită și o curățare urgentă de deșeuri mari.

cauciucuri 1.jpg

cauciucuri 2.jpg

cauciucuri 3.jpg 

Până la soluționarea problemei, locuitorii din Apahida sunt sfătuiți să evite contactul cu apa din pârâu și să semnaleze orice alte incidente similare autorităților competente.

Cristina Belce, noul primar ales al comunei Apahida: „Acolo, cauza este mai degrabă canalizarea care refulează, pentru că avem trei localități legate la o singură stație de epurare”

Viceprimarul comunei Apahida Cristina Belce a declarat pentru Știri de Cluj că blocurile din zonă nu au fost septice, căci sunt racordate la canalizare și că situția creată pe pârâul Mărăloiu este cauzată cel mai probabil de refularea canalizării care se blochează. Cristina Belce  este noul primar ales în 9 iunie 2024 al comunei Apahida, dar care va putea prelua mandatul, conform legii, doar din luna septembrie 2024. Aceasta susține că situația de pe pârâul Mărăloiu este într-adevăr îngrijorătoare și că pentru a rezolva situația, primul proiect pe care îl va propune este o o nouă stație de epurare, care să preia localitățile Dezmir și Sânnicoară. 

Soluția: Încă o stație de epurare, care să preia localitățile Dezmir și Sânnicoară

„Canalizarea este proiectul prioritar pe care îl voi face în Apahida. În momentul de față avem trei localități- Apahida, Dezmir, Sânncioara- care sunt legate la o singură stație de epurare. Primul proiect pe care îl voi propune este realizarea unei stații de epurare în Sânnicoară, care să preia Dezmirul și Sânnicoara. Sperăm să fim susținuți de Consiliul Județean în acest proiect, deoarece l-am adus deja la cunoștința președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. În acest fel, vom avea două stații de epurare și stațiile de pompare nu s-ar mai bloca”, a declarat Cristina Belce pentru Știri de Cluj.

 

Screenshot 2024-06-20 090743.png

Screenshot 2024-06-20 090911.png

Comentarii Facebook