Vineri 22 Noiembrie

Cluj: Elevii pasionați de teatru și-au dat întâlnire la Festivalul de teatru școlar ”Audiență Generală”

 

Festivalul de teatru școlar ”Audiență Generală” a avut loc sâmbătă, 13 mai, la Cinematograful ”Dacia”, din cartierul Mănăștur. 

 

La festival au participat trupe de la Școala Liviu Rebreanu (organizatorul evenimentului), Școala Gimnazială Finișel, Colegiul Național ”Emil Racoviță” și de la Liceul Teoretic ”M. Eminescu”.

 

Poate părea surprinzător faptul că în contextul actual în care toată lumea pare fascinată de ecrane și în care copiii de azi aparținând generației nativ digitalizate  nu-și mai pot dezlipi mâinile de pe telefoane și au acces permanent la tehnologie, unii dintre ei găsesc puterea să lase deoparte propriile realități și să joace cu toată ființa și inocența lor niște roluri prin care să transmită emoții, să declanșeze zâmbete sau lacrimi. Talentați și sensibili, au învățat pe dinafară replici și cuvinte pe care cei din sală, spectatorii: profesori, părinți, colegi le-au resimțit înăuntrul sufletului lor. Ușurința și bucuria cu care dau viață personajelor se datorează vârstei lor, cea a jocului și a visării, a convingerii că totul e posibil. Acești copii au un potențial puțin folosit, pe care de multe ori noi adulții nici nu-l bănuim, de aceea cred că un astfel de eveniment le oferă șansa de a se descoperi și de a se înțelege mai bine trăind mai multe vieți. Cu siguranță realitatea la care se vor întoarce după ce vor ieși din rol va fi una mai luminoasă și mai bogată”, a precizat Camelia Sandu, profesor de limba română la Școala ”Liviu Rebreanu”.

 

Juriul, în frunte cu președintele lui, actrița Alexandra Dușa, de la Teatrul Municipal din Turda, a decis trupa câștigătoare a trofeului pentru cel mai bun spectacol, trupa ”Audiență Generală” a Școlii Liviu Rebreanu, cu o adaptare după romanul ”Oscar și Tanti Roz”, de Eric Emmanuel Schmit. E povestea unui băiețel de zece ani, bolnav de cancer, care ne invață că trebuie să privim lumea în fiecare zi ca și cum am vedea-o pentru întâia oară.

 

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat elevului Uțiu Luca din clasa a șasea, Școala Liviu Rebreanu, iar pentru cea mai bună actriță elevei Maria Runcan. Tot de la Școala ”Liviu Rebreanu”, Ometiță Ioana a primit premiul special pentru prestații artistice deosebite.

Comentarii Facebook