Cluj: Fratele unei polițiste și alți 7 tineri, prinși că vindeau kilograme de stupefiante. Toba unui BMW, folosită ca depozit pentru substanțele interzise


Judecătorii de la Tribunalul Cluj au dispus marți, 17 septembrie, începerea judecății în dosarul în care fratele unei polițiste și alți șapte tineri sunt acuzați de trafic de droguri. 

Cei opt au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Procurorii DIICOT au reținut că traficanții aveau propriul model de „afacere” și stabileau prețurile pentru substanțele psihoactive în funcție de interese. 

De exemplu, unul dintre ei  a vândut în din toamna anului 2022 până în august 2023 cantitatea de 494,2 g substanță care conține 3-CMC (3-Cloromethcathinone), a manipulat și distribuit cu suma de 3.000 lei cantitatea de 100,3 g substanță care conține 3-CMC, a procurat și vândut droguri de mare risc- 3-CMC cu suma de 15.000 lei cantitatea de 496,8 grame de substanțe psihoactive și a vândut, prin intermediul altei persoane, cantitatea de 5 kg de droguri de mare risc- 3-CMC cu suma de 130.000 lei. 

Un martor din dosar a declarat în fața procurorilor că unul dintre traficanți i-a oferit de 2 ori „cristal” cu titlu gratuit, a spus despre acesta că este o persoană violentă și că se laudă cu faptul că sora sa este polițistă.

În beciul unui alt individ acuzat de trafic de droguri în dosar au fost găsite 5752 de comprimate care conțin 3-CMC (3-Cloromethcathinone) și  3568 comprimate care conțin 3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA).

De asemenea, procurorii DIICOT au găsit droguri chiar și în catalizatorul sudat pe autoturismul marca BMW a bărbatului (toba falsă). 

Comentarii Facebook