Cluj: Locuitorii din Dâmbul Rotund, atacați de câinii lăsați să se plimbe liberi pe stradă: „Stăpânul stătea în curte și râdea”


Mai multe persoane care locuiesc în cartierul Dâmbul Rotund din Cluj-Napoca susțin că au fost atacate și sunt deranjate de câinii lăsați de proprietari să se plimbe liberi pe stradă. 

Un clujean a transmis că, pe strada Corneliu Coposu, se întâlnește mai mereu cu un câine de talie mică extrem de agresiv. 

El a relatat că s-a întâmplat să fie atacat de două ori de patruped, în timp ce își plimba câinele pe stradă. 

Cu toate acestea, clujeanul susține că proprietarul câinelui agresiv lasă poarta imobilului larg deschisă și nu este interesat de persoanele deranjate de cățel. 

Mai mult, când câinele agresiv a sărit să muște un alt patruped, proprietarul lui s-ar fi amuzat de situație.

Câine reactiv iese singur fără lesă pe stradă zilnic! Pe Str. Corneliul Coposu nr., poarta este zilnic larg deschisă, iar un câine de culoare neagră, talie mică, iese pe trotuar și pe stradă.

De două ori am fost deja atacați eu și câinele meu pe trotuar, și orice încercare de a comunica cu stăpânul s-a soldat cu ignoranță și sfidare din partea sa. Astăzi am trecut cu câinele meu (ținut în lesă, conform HCL 354) prin fața casei și câinele respectiv a sărit să îl muște din nou.

Stăpânul stătea în curte și râdea. Vă rog soluționați situația și accentuați importanța regulamentului prevăzut de HCL 354 (pe domeniul public câinii vor fi ținuți în lesă).”, a transmis un clujean. 

Printr-o situație similară a trecut un alt clujean, pe strada Giordano Bruno din Cluj-Napoca. Bărbatul a relatat că doi câini sunt plimbați pe domeniul public fără lesă și latră agresiv după trecători. 

Pe strada Giordano Bruno doi câini talie medie și mare (unul de culoare albă și unul maro), dintre care unul reactiv, sunt lăsați zilnic să iasă pe trotuar și pe stradă/carosabil fără lesă.

Stăpânul susține că sunt cuminți și prin urmare nu au nevoie de lesă. De fiecare dată când trec cu câinele meu aflat în lesă prin acea zonă, unul din câini fuge vehement spre noi și latră.

Stăpânul uneori îl cheamă dar câinele nu răspunde la cheamre, alteori nu face nimic. Ne-am întâlnit inclusiv pe strada C. Copusu, unde tot fără lesă erau plimbați. Am încercat să explic că e obligatorie purtarea lesei pe domeniul public, însă fără succes.

Nu prea mai am zone unde să ies la plimbare cu câinele meu, fiindcă deja peste tot sunt persoane care își lasă câinii needucați fără lesă pe domeniul public.”, a relatat o altă persoană. 


Comentarii Facebook