Cluj: Minor de 15 ani, arestat preventiv pentru tâlhărie și furt calificat. Își ataca victimele într-un parc și lua tot ce aveau la ele


Un minor de 15 ani din Gherla a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat. 

Adolescentul își căuta victimele într-un parc din oraș, pe timpul nopții. 

El este acuzat că a tâlhărit un bărbat care se afla pe o bancă din parc, de la care a furat un ceas de tip smartwatch și de 6 țigarete.

În cadrul cercetărilor s-a reținut că, în noaptea de 14 august a.c., în jurul orei 00:20, acesta, însoțit de un alt minor, de 13 ani, ar fi amenințat cu un obiect tăietor-înțepător o persoană care se afla pe o bancă într-un parc din municipiul Gherla, deposedând-o de un ceas de tip smartwatch și de 6 țigarete. 

Totodată, sub amenințări cu acte de violență, minorul în cauză i-ar fi solicitat victimei să prezinte portmoneul pentru a verifica dacă deține bani. Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiști.”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

De asemenea, polițiștii au constatat că, la data de 19 august, în jurul orei 23:30, minorul ar fi furat un portofel ce conținea acte personale și bani din mâna unei alte persoane care se afla într-un parc din gherla. 

În acest caz, prejudiciul a fost estimat la 1000 de lei și a fost recupeart în procent de 80%.

Comentarii Facebook